Mesajul lui Ian Thorpe pentru David Popovici! Ce i-a transmis australianul

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 23 iunie 2022, ora 23:04,
David Popovici Ian Thorpe
David Popovici Ian Thorpe

Fostul înotător australian Ian Thorpe i-a transmis un mesaj lui David Popovici. De altfel, el a fost cel care i-a înmânat medalia românului la CM după victoria la 200 m.

Ian Thorpe vrea să-l vadă pe David Popovici cu alte medalii de aur

David Popovici a rescris istoria natației mondiale, devenind al doilea om care câștigă titlul în probele de 100 m și 200 m la aceeași ediție a unui Campionat Mondial. Primul a fost americanul Jim Montgomery, în 1973, la Sarajevo.

Festivitatea de premiere în proba de 200 m a fost oficiată de australianul Ian Thorpe și Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

La trei zile după acest eveniment și la nici 24 de ore de când a devenit dublu campion mondial, David Popovici a fost felicitat de Ian Thorpe.

A fost o plăcere să îți înmânez medalia de aur la Campionatul Mondial și aștept cu nerăbdare să mai am multe astfel de ocazii.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de david popovici 🧫 (@chlorinedaddy)

Ești unul dintre cei mai interesanți înotători de urmărit. Mi-a făcut plăcere să văd progresele de anul trecut și aștept cu nerăbdare să te urmăresc în viitor! Felicitări!”, a scris Ian Thorpe la un status al lui David Popovici pe instagram.

Comentariul multiplului campion olimpic și mondial a adunat aproape 350 de aprecieri în 5 ore.

David Popovici este comparat cu Ian Thorpe

Publicația britanică The Times îl compară pe român cu celebrul australian Ian Thorpe, deținător a 5 titluri mondiale individuale (plus alte 4 cu ștafeta) și 3 olimpice (plus 2 cu echipa).

Thorpe mai are în palmares o medalie mondială de argint, una de bronz, trei olimpice de argint și una de bronz, individual sau la ștafetă.

Să-l cunoaștem pe David Popovici, noul ‘Thorpedo’ care poate schimba fața stilului liber. Românul a luat cu asalt Mondialul și vrea să facă din imposibil posibil.

Când Ian Thorpe, regele înotului de 200m liber, și-a onorat promisiunea făcută românului David Popovici de a se prezenta la Budapesta pentru a-i înmâna medalia de aur, a părut un fel de înnobilare.

În 1998, un tânăr de 15 ani, pe numele lui Thorpe, a devenit cel mai tânăr campion mondial, la peste 400 m.

Acum, toți ochii sunt ațintiți asupra ‘noului Thorpedo’ – un adolescent care își depășește colegii mai în vârstă și mai experimentați și care posedă aceleași atribute fizice și aceeași strategie care l-au făcut pe Thorpe o legendă”, scrie The Times.

David Popovic vrea să-i ceară sfaturi lui Ian Thorpe

David Popovici a descris scurta întâlnire pe care a avuto cu fostul sportiv australian. „L-am întâlnit pe Ian Thorpe acum două zile, am avut onoarea asta, am vorbit un pic și mi-a spus că dacă voi câștiga, va încerca să fie el cel care îmi decernează medalia.

Nu știu dacă a fost planificat sau nu, dar a fost o onoare să îi strâng mâna de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, înainte de a asculta imnul național.

Mi-ar plăcea să pot să vorbesc și mai mult cu el, să îi cer niște sfaturi, pentru că el a fost în situația în care sunt eu acum, de fapt mult mai sus de atât, doborând recorduri mondiale, reușind astfel de rezultate la o vârstă chiar mai mică, și știu că am multe de învățat de la el”, a spus David Popovici, conform ziare.com.

campionatul mondial 2022david popoviciIan Thorpeinot