Mesajul lui Ion Țiriac pentru Halep: „Dacă face și ea asta, în 6 luni este unde vrea”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 11 iunie 2019, ora 18:10,
halep-paris
halep-paris

Ion Țiriac crede că Simona Halep poate să revină între primele jucătoare din tenisul mondial.

Fostul mare jucător i-a recomandat Simonei să ia exemplul lui Rafael Nadal, care a câștigat din nou Roland Garros, deși nu mai e la un nivel înalt din punct de vedere fizic.

„Simona are 27 de ani, mai are încă 6 ani buni de jucat, care în cartea mea de adrese sunt 6 ani, cu 4 ore de antrenament pe zi. Dacă e dispusă, poate și o ține fizicul, face ce vrea. Aici e treaba. Dacă are bagajul fizic! Toată lumea vorbește.

Și ieri discutam cu prietenii mei despre Nadal. El are tot ce îi trebuie, cu o singură remarcă, este cu 2-3-4% mai lent decât acum 5 ani. Ajunge cu o fracțiune de secundă întârziere și trimite mingea afară cu un metru sau doi. Păi el acum 5 ani, dacă o trimitea afară, o trimitea cu câțiva centimetri. Dar e acolo unde e, pentru acea voință ieșită din comun. Revenind la Halep, dacă va face și ea asta, în 6 luni de zile este unde vrea”, a spus Țiriac, pentru gsp.ro.

Țiriac a vorbit și despre parcursul Simonei Halep de la Roland Garros, acolo unde românca a fost eliminată în sferturi.

„Vine după o perioadă în care a fost din nou accidentată, luni de zile s-a antrenat și nu prea. Bate 6-1, 6-0, pierde 6-2, 6-3. Asta este! A fost un an și jumătate numărul 1 în lume și ne-a făcut cadou acest lucru. Vine din altă planetă, pentru că noi nu am semănat nimic ca să culegem jucători care Năstase și Halep. Așa că nu avem cum să ne așteptăm că o să rămână o viață întreagă numărul 1 și că va fi înlocuită cu Halep 2”, a mai afirmat Țiriac.

Halep TiriacHalepion țiriacsimona halepHalep Nadalrafael nadal