Mesajul trimis de un jucător al Ucrainei pentru Mircea Lucescu

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat luni, 17 iunie 2024, ora 14:20,
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Mircea Lucescu, fostul antrenor al unor echipe importante ale fotbalului ucraineean, Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev, a fost menţionat de un fotbalist important al naţionalei Ucrainei înainte de duelul cu naţionala României.

Iliya Zabarnyi, fostul jucător al celor de la Dinamo Kiev, promovat la prima echipă chiar de „Il Luce” a vorbit despre contribuţia lui Mircea Lucescu spre ascensiunea sa ca fotbalist. Zabarnyi a ajuns la Bournemouth, formaţie din Premier League, în ianuarie 2023. Internaţionalul ucraineean i-a mulţumit fostului său antrenor pe care îl consideră drept un factor important pentru începutul său de carieră.

„El a fost primul meu antrenor şi aş vrea să îi mulţumesc. M-a ajutat mult în cariera mea. Apreciez ce a făcut el, pentru lucrurile pe care mi le-a dat el”, a declarat Illya Zabarnyi la conferinţa de presă premergătoare partidei cu România.

Recent, Mircea Lucescu l-a remarcat pe fundaşul celor de la Bournemouth drept cel mai important jucător al naţionalei sale.

„Cel mai important jucător al naţionalei Ucrainei este Ilya Zabarnyi, pentru că tot jocul începe din aecpărare. Zabarnyi are o înţelegere excelentă a fotbalului, simte când trebuie să accelereze, este un jucător grozav”, a declarat Mircea Lucescu, în presa din Ucraina.

euro 2024ucrainaIliya Zabarnyimircea lucescu