Messi a fost desemnat „jucătorul săptămânii” în Major League Soccer

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat marți, 16 aprilie 2024, ora 09:16,
messi
messi

Starul argentinian Lionel Messi a cucerit primul său premiu rezervat celui mai bun jucător al săptămânii în Liga profesionistă nord-americană de fotbal – Major League Soccer (MLS), după evoluţia foarte bună în partida câştigată de echipa sa Inter Miami, cu scorul de 3-2, împotriva formaţiei Sporting Kansas City, în faţa a 72.610 spectatori, informează EFE.

Messi a reuşit un gol şi un assist în acest joc, disputat pe stadionul Arrowhead, pe care îşi dispută în mod obişnuit meciurile echipa de fotbal american Kansas City Chiefs din NFL şi care şi-a deschis cu această ocazie porţile pentru MLS, în condiţiile unei cereri foarte mari de bilete generată de prezenţa campionului mondial argentinian.

În vârstă de 36 de ani, Lionel Messi a devenit sâmbătă primul jucător din MLS care a reuşit să înscrie cel puţin cinci goluri şi să ofere cinci assist-uri în primele sale cinci partide ale sezonului.

Clubul Inter Miami are trei câştigători ai acestui premiu în primele opt săptămâni din acest sezon. În afara lui Messi, uruguayanul Luis Suarez, autorul golului victoriei în meciul de duminică, a fost desemnat de două ori jucătorul săptămânii în MLS.

Inter Miami ocupă în prezent primul loc în Conferinţa de Est a MLS, la egalitate de puncte cu New York Red Bulls, care are însă un meci mai puţin disputat.

mlsmajor league soccerlionel messi