Mihaela Buzărnescu, după ce a aflat că poate participa la Jocurile Olimpice: ,,E un vis pe care l-am avut de mică”

Articol de Mihai Cristian - Publicat miercuri, 14 iulie 2021, ora 15:26,
Mihaela Buzarnescu Foto: Profimedia
Mihaela Buzarnescu Foto: Profimedia

Mihaela Buzărnescu merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a fost acceptată pe lista celor calificaţi, potrivit anunţului venit din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis.

Acum, potrivit acestui anunţ, cei de la Dinamo vor avea două jucătoare de tenis calificate la Olimpiadă, Raluca Olaru, în proba de dublu a turneului de tenis, respectiv Buzărnescu, la simplu. Buzărnescu a fost acceptată la competiţia de tenis datorită clasamentului protejat, unde ocupă locul 104 WTA, dar şi datorită faptului că mai multe jucătoare clasate mai bien decăt ea au refuzat să participe la turneul de tenis de la Tokyo.

După ce a primit acceptul de a face deplasarea la Tokyo, Mihaela Buzărnescu spune că i s-a îndeplinit un vis pe care îl avea de când era doar o copilă.

,,Sunt extrem de fericită pentru această şansă, pentru acest vis îndeplinit. Este un alt vis pe care l-am avut de mică. Într-un final mi s-a îndeplinit. Este o oportunitate şi o mândrie extrem de mare pentru mine să reprezint România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mă bucur extrem de mult, le mulţumesc tuturor celor care s-au luptat pentru a mă ajuta să particip la această competiţie.

Ţin să mulţumesc Federaţiei de Tenis, Comitetului Olimpic, ministerului Tineretului şi Sportului şi celor din echipa mea, celor apropiaţi mie, care au fost alături de mine şi au crezut în mine. Abia aştept să merg acolo şi să dau tot ce am mai bun pentru un rezultat cât mai bun.”, a declarat Mihaela Buzărnescu, pentru AS.ro.

Acum, România va avea 101 sportivi participanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se vor disputa în perioada 23 iulie – 8 august.

Delegaţia României de la Tokyo este formată din 46  de participante la feminin şi 55 de participanţi la probele de masculin, la nu mai puţin de 17 discipline sportive.

Mihaela Buzărnescu/Sursa foto: Profimedia Images
Mihaela Buzărnescu/Sursa foto: Profimedia Images

Citeşte şi MIHAELA BUZĂRNESCU A RATAT CALIFICAREA ÎN FINALA DE LA BASTAD! CE SUMĂ A PRIMIT

Jocurile OlimpicewtarealitateaBuzarnescutokyotenis