Mihai Pintilii, amintiri despre generația FCSB-ului care ajungea acum 10 ani în grupele Champions League: „Erau senzaționali!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat marți, 21 mai 2024, ora 12:14,

FCSB este ultima echipă românească care s-a calificat în grupele Champions League, în ediția 2013/2014.

Mihai Pintilii a vorbit recent despre echipa de atunci, din care făcea parte. Iată cum i-a descris pe foștii săi colegi din acea perioadă.

„Erau senzaționali!”

„Latovlevici, un dilău, om nebun! Nu am ce să-i zic… un om care te făcea să zâmbești. Nu vorbesc de partea fotbalistică, pentru că toți erau senzaționali, dar era o caterincă de om, un om nebun!

Adi Popa, motoreta! Rusescu, atunci era cu mâncarea, dar acum a devenit mai profesionist și arată mult mai bine. Toată lumea îi spunea că e pufos, dar avea execuții senzaționale. Are caracter!

Bourceanu, fratele meu de la mijlocul terenului, câinele! M-am înțeles foarte, foarte bine cu el. Am jucat la mijloc cu Hoban, Sânmărtean, dar cu Bourceanu am avut chimie. Știam ce facem, dar și în afara terenului ne înțelegeam.

Cristi Tănase, cel mai bun jucător! Dacă îi dădeam lui mingea, știam că nu pierde posesia, ori driblează, ori scoate fault. Chipciu era răsfățatul echipei. Avea explozie, dădea cu ambele picioare. El dădea bine cu stângul, deși era dreptaci dădea mai bine cu stângul câteodată.

Szukala era turn de control, băiat senzațional. Merge la sală, joacă tenis de câmp acum, merge și la turnee. De Vlad Chiricheș, finul, nu am ce să zic decât că… e finul, e relația prea apropiată! De la Internațional Pitești am stat în cameră, suntem neamuri. Îl iubesc! Avea incursiunile alea, ieșirile din apărare, dădea și goluri.

Gardoș, un băiat senzațional și el! Tătărușanu, omul care era țiplă. Nimeni nu putea să facă glume cu el. Mai zâmbește, dar rar. Dacă îți permite să faci o glumă, faci. Dacă nu, nu putea să facă oricine glume cu el”, a dezvăluit Mihai Pintilii, pentru Sport.ro.

mihai pintiliifcsb