Mikaela Shiffrin a intrat în istoria Cupei Mondiale la schi! A egalat recordul de victorii deținut de Lindsey Vonn

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 09 ianuarie 2023, ora 09:53,
Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin

Americanca Mikaela Shiffrin a egalat duminică recordul de 82 de victorii în Cupa Mondială de schi alpin, deţinut de compatrioata sa Lindsey Vonn.

Mikaela Shiffrin a ajuns la 82 de victorii în Cupa Mondială la schi

Ea a câştigat duminică al doilea slalom uriaş de la Kranjska Gora (Slovenia), după ce sâmbătă a terminat pe locul 6 pe aceeaşi pistă.

Duminică a fost urmată pe podium de italianca Federica Brignone, la 0,77, şi elveţianca Lara Gut-Behrami, la 0,97.

La final, tatăl meu îmi făcea poze, de acolo de unde este. În aceste zile mă gândesc la el mai mult decât de obicei. Îmi dă forță să mă adus”, a spus Mikaela, despre părintele decedat în februarie 2020.

Dar când cântă imnul național este diferit. Chiar înainte să câștig prima mea Cupă Mondială, el mi-a spus: ‘Ar fi bine să înveți cuvintele imnului, pentru că dacă vei câștiga vreodată, mai bine îl cânți’. Și așa mă gândesc mereu la el când sunt pe prima treaptă a podiumului”, a spus Shiffrin după victoria de la Kranjska Gora, potrivit apnews.com.

Prima persoană pe care a îmbrățișat-o Mikaela a fost mama ei, Eileen, care a antrenat-o pe sportivă încă din copilărie și a fost alături de fiica ei la fiecare pas de la prima ei victorie la Cupa Mondială cu un deceniu în urmă.

Shiffrin poate acum să doboare marți recordul lui Vonn, într-un slalom nocturn programat la Flachau, în Austria.

Recordul absolut de victorii în Cupa Mondială de schi alpin este deţinut de suedezul Ingemar Stenmark (86). Shiffrin, care are 27 de ani, poate ajunge la 100 de victorii dacă îşi va continua cariera câţiva ani.

Ingemar StenmarkschiLindsey VonnMikaela Shiffrin