Ministrul Imigrării reacţionează după ce i-a anulat viza lui Djokovic: ,,Aceste politici sunt fundamentale”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 16 ianuarie 2022, ora 11:01,
Novak Djokovic
Novak Djokovic

Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia, a reacţionat după de a fost menţinută decizia sa, de a i se anula viza lui Novak Djokovic.

Oficialul australian se bucură de faptul că magistraţii i-au susţinut demersul împotriva lui Novak Djokovic şi spune că astfel de politici sunt fundamentale pentru a se păstra liniştea şi ordinea în pandemie, în Australia.

Citeşte şi VIDEO | Imagini șocante cu Bogdan Rusu după accidentarea teribilă din amicalul cu Dinamo! Cum arată atacantul Mioveniului

,,Salut decizia unanimă de astăzi a Curții Federale din Australia de a păstra decizia mea de a-mi exercita puterea discreționară de a-i anula viza domnului Novak Djokovic în interes public, conform Actului pentru Imigrare. Politicile puternice de protejare a graniței australiene ne-au păstrat în siguranță pe timpul pandemiei. Datorită lor, a rezultat una dintre cele mai mici rate de deces, cea mai puternică revenire economică și cea mai mare rată de vaccinare din lume.

Aceste politici sunt fundamentale și pentru a păzi coeziunea socială din Australia, care continuă să fie din ce în ce mai puternică, în ciuda pandemiei. Australienii au făcut un mare sacrificiu pentru a ajunge până aici și Guvernul Morrison este hotărât clar să își mențină poziția, așa cum se așteaptă și poporul australian.

Până astăzi, în Australia s-au administrat aproximativ 43 de milioane de doze de vaccin, iar peste 91,6% din australienii de peste 16 ani sunt vaccinați cu schema completă. Prin urmare, Australia a putut să desfășoare, pas cu pas, redeschiderea graniței internaționale, ca rezultat al acestui program de vaccinare.”, a declarat Alex Hawke, potrivit The Guardian.

Novak Djokovic, sursa foto- Profimedia Images

Citeşte şi Sârbii, revoltaţi după decizia primită de Novak Djokovic: ,,Va rămâne pentru totdeauna o pată pe sistemul judiciar din Australia”

deportareaustraliavza anulataaustralian openhawkeNovak Djokovic