SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Mircea Lucescu, propus din nou selecționer! Ce națională ar putea să preia antrenorul lui Dinamo Kiev

Articol de George Drafta - Publicat luni, 02 august 2021, ora 19:55,
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Revenit în fotbalul ucrainean de un an, pe banca celor de la Dinamo Kiev, IL Luce, este văzut ca un posibil înlocuitor al lui Andrei Șevcenko pe banca reprezentativei care a ajuns în sferturile de finală ale Euro 2020.  

Fostul mare atacant, Balon de Aur în 2004, a renunțat la conducerea selecționatei Ucrainei, iar analiștii consideră că Mircea Lucescu ar trebui ofertat de oficialii forului de la Kiev. Vecinii de la est caută să acopere golul lăsat de plecarea celui care era selecționer al galben-albaștrilor din 2016.

Fostul jucător al lui Karpaty Lvov, Ivan Getsko, a auzit că numele lui Lucecsu este luat în calcul pentur postul de selecționer al țării în care a scris istorie ca antrenor. „Ar fi frumos. Am auzit că se vorbeşte despre Mircea Lucescu. Totuşi, nu cred că Dinamo (n.r. – Kiev) se va despărţi uşor de el. Nu am avut un start bun în startul preliminariilor Campionatului Mondial. Aici, poţi fi pe cai mari sau, din contră, să eşuezi”, a declarat fostul fotbalist, conform Zbirna.24tv.ua. 

La rândul său, analistul sportiv Mykhailo Metreveli îl indică pe antrenorul care a împlinit recent 76 de ani drept cel mai potrivit pentru această provocare: „Cu tot respectul pentru antrenorii noştri, cred că cel mai bun, azi, e Mircea Lucescu. El poate îmbunătăţi echipa, dar federaţia trebuie să se înţeleagă cu Dinamo Kiev şi să plătească o clauză, să-i convingă…”, s-a exprimat acesta pentru Footballua.tv.

Dacă ar da curs unei eventuale propuneri, Lucescu ar conduce a treia națională în carieră. Ultima experiență a fost pe banca Turciei, între 2017 și 2019. În momentul în care toată lumea vorbește despre această mutare, Dinamo Kiev a debutat deja în noul sezon. unul în care este  calificată direct în grupele Champions League. Campioana Ucrainei a dat 11 jucători la națională pentru turneul final din această vară, în care reprezentativa Ucrainei a ajuns în premieră până în sferturile de finală ale competiției.

CITEȘTE ȘI –>> DINAMO KIEV A ÎNCEPUT PERFECT CAMPIONATUL DIN UCRAINA. VICTORIE LA SCOR PENTRU ECHIPA LUI MIRCEA LUCESCU

realitatealucescuselectionerşevcenkoucraina