Mircea Lucescu: ,,Sunt convins că Ucraina se va califica din grupă”

Articol de Mihai Cristian - Publicat duminică, 13 iunie 2021, ora 11:17,
Mircea Lucescu. Foto: Profimedia
Mircea Lucescu. Foto: Profimedia

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, a vorbit despre debutul Ucrainei la Campionatul European de fotbal, turneu găzduit şi de România, la Bucureşti.

Înaintea meciului cu Olanda, de la ora 22.00 din această seară, Mircea Lucescu a analizat echipa pregătită în acest moment de către Andriy Shevchenko.

 

Sursa Foto: Profimedia Images

 

Tehnicianul român este convins că echipa Ucrainei se va califica din grupa în care mai sunt participante Macedonia de Nord şi Austria.

 

,,Este o echipă bună, cu mulți jucători de valoare, care joacă în străinătate, și o fac meci de meci… Malinovski la Atalanta, Zincenko la Manchester City, Iarmolenko la West Ham United, Iaremciuk și Bezus la Gent, toți evoluează în campionate puternice.

 

În plus, au revenit foarte tare jucătorii de la Dinamo Kiev, în meciul cu Franța au jucat șapte (n.a. – 1-1 la Paris, 27 martie, preliminarii CM 2022), șase titulari. Dacă anul trecut naționala Ucrainei era formată pe scheletul lui Șahtar Donețk, acum lucrurile s-au schimbat, sunt mai mulți jucători de la Dinamo Kiev în lot, o consecință a câștigării campionatului, a evoluției în Europa.

 

Ucraina este o echipă bună, cu jucători de talent, tineri cei mai mulți dintre ei și cred că va face o figură frumoasă la EURO 2020, eu sunt convins că se va califica din grupă. Olanda este favorită și apoi vine Ucraina.”, a declarat Mircea Lucescu, pentru Fanatik.

 

Sursa foto- Profimedia Images

 

Cum arată programul meciurilor de duminică de la EURO

 

Grupa D

Anglia – Croaţia, ora 16.00

Grupa C

Austria – Macedonia de Nord, ora 19.00, Arena Naţională

Olanda – Ucraina, ora 22.00.

 

 

Citeşte şi EURO 2020 | MOTIVUL PENTRU CARE AUTORITĂŢILE NU AU TRAS ACOPERIŞUL ARENEI NAŢIONALE

realitateamircea lucescueuro 2020olandaucraina