Mircea Lucescu, verdict clar pentru România: ”Trebuie să fie urmată de alt succes!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat marți, 21 noiembrie 2023, ora 13:14,
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Echipa naţională a României s-a calificat la un turneu final după opt ani, sâmbătă, în urma victoriei cu Israel, scor 2-1, din Ungaria.

În clasament, România este pe primul loc al grupei, cu 19 puncte, urmată de Elveţia, cu 17 puncte. Ambele echipe s-au calificat pentru turneul final.

Mircea Lucescu a oferit noi declarații despre calificarea României.

”Desigur, această performanță obligă și responsabilizează foarte tare și federația și antrenorii echipelor naționale, pentru că ea trebuie să fie urmată de alt succes. Dacă nu, se consideră că a fost întâmplător. Întotdeauna, o victorie este importantă dacă aduce altă victorie. Dacă nu, este întâmplătoare”, a declarat Mircea Lucescu.

”Era un lucru destul de greu. Când apar întreruperi la nivelul calificărilor, se vorbește despre schimbarea jucătorilor. Noi am făcut o greșeală când am folosit la echipa națională jucătorii tineri care au ajuns în semifinale la EURO.

Acum au crescut, s-au maturizat și constituie un nucleu pentru echipa națională. E o calificare importantă, fotbalul s-a nivelat, pentru că foarte multe țări mici au investit, au jucători dispuși la performanță și, sigur, echipele mari rămân echipele mari. Lupta pentru a ajunge la un turneu final devine din ce în ce mai grea.

Cu atât mai mult, merită felicitări. Sper ca această calificare să ducă la apariția unui nucleu de jucători”, a declarat Mircea Lucescu, la Digi Sport Special.

mircea lucescuromaniaelvetia