Mircea Sandu, avertisment pentru Ganea după ce a intrat în conflict cu Gică Popescu: „Ar trebui să-l sune!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat miercuri, 29 mai 2024, ora 14:27,
Mircea Sandu
Mircea Sandu

„Generația de Aur” s-a retras oficial după un meci reprezentativ câștigat cu 3-2 în fața „Selecționatei Lumii”. Au existat câțiva foști mari fotbaliști români care nu au fost invitați, printre care s-a aflat și Ionel Ganea.

Fostul atacant român l-a făcut praf în mod public pe Gică Popescu, principalul responsabil pentru evenimentul de gală. Mircea Sandu, fostul președinte FRF, i-a atras atenția „Galezului” să își rezolve nemulțumirile în privat.

„Ar trebui să-l sune!”

Eu țin foarte mult la Ionel Ganea, un jucător exponențial pentru echipa națională și fotbalul românesc. Este mai expansiv. Întotdeauna vorbește, mai apoi, de multe ori, regretă.

Putea să fie prezent, nu neapărat pe teren, e destul de rotunjor… este posibil ca Gică Popescu cu firma, compania care a organizat, sunt convins, or fi avut și scăpări. Nu trebuie, cred eu, să existe astfel de poziții.

Cel mai bine ar fi fost să-l sune și să se lamurească. Să-i spună ‘Bă, vreau să vin și eu’. Domnule, eu am primit, spre exemplu, invitația la dineu în ziua dineului, invitația și parking-ul pentru meci în ziua meciului.

… Și eu am fost surprins că n-au fost și Mutu, Chivu. Poate aici, organizatorii au omis câțiva jucători pe la echipa națională cu zeci de prezențe, de goluri adunate.

După 1990, poate chiar și înainte, ar mai fi fost personalități care ar fi trebuit să fie invitate. Eu, unul, apreciez efortul, inițiativa. A fost, într-adevăr, o implicare mare.

Cred că acești jucători care n-au fost invitați la meci ar trebui să accepte această scuză pe care, dacă vrei, o transmit eu: îmi pare rău că n-au fost, dar înțeleg și efortul făcut de Gică Popescu. Probabil aceste omisiuni n-au fost intenționate. Ar trebui să-l sune și să lămurească între ei„, a comentat Mircea Sandu, pentru cei de la iAMsport.ro.

ionel ganeamircea sandugica popescu