Modificarea pe care FRF trebuie să o facă de urgență! Decizia care ar aduce o premieră în fotbalul românesc

Articol de George Drafta - Publicat vineri, 15 mai 2020, ora 09:22,
frf
frf

Oficialii Federației fac tot posibilul ca actualul sezon al Ligii 1 să reînceapă la jumătatea lunii iunie pentru ca stagiunea să nu fie compromisă. 

Totuși, reprezentanții forului au făcut și planuri pentru viitoarea ediție de campionat, una care trebuie mult comprimată având în vedere că vara viitoare este programat și turneul final al CE. Competiția a fost amânată de UEFA pentru a putea permite echipelor de club să încheie meciurilor din campionatele interne și cupele europene. Pentru ca sezonul 2020-2021 să se poată desfășura în totalitate, șefii din fotbalul românesc iau în calcul o variantă  inedită! Aceea de a anula complet pauza de iarnă!

Acest lucru presupune o schimbare de calendar față de lucrurile decise înainte de debutul acestei pandemii. Și asta pentru că startul viitoarei ediții a Ligii 1 nu poate avea loc mai devreme de 15 august având în vedere că meciurile din barajul de promovare-menținere  sunt programate pe 6 și 9 august conform grafciului actual.

CITEȘTE ȘI –>> Despărțirea este iminentă! I-a cerut lui Gigi Becali rezilierea contractului

Conform gsp.ro, modificarea formatului Ligii Națiunilor și play-off-urile de calificarea la Euro 2021 ar aduce cu sine o nouă pierdere a datelor din calendar aferente echipelor de club. Iar UEFA a impus și o dată limită pentru încheierea stagiunii 2020-2021, aceasta fiind 20 mai! Pentru a putea fi programate toate meciurile de campionat singura fereastră disponibilă pentru reprezetanții FRF este cea a pauzei de iarnă, una care s-a întins în acest an până la 31 ianuarie.

pauza de iarnă2020-2021frfcomprimare sezon