Moment de cumpănă pentru Cătălin Chirilă! Medicii i-au spus să se oprească din pregătire

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 07 februarie 2024, ora 17:58,
Cătălin Chirilă
Cătălin Chirilă

Canoistul Cătălin Chirilă este calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, programate în vară, pe distanța de 1.000 m.

Decizia medicilor a fost tranşantă: dacă ţin la viaţa mea este bine să mă opresc din pregătire”, spune Cătălin Chirilă

În urmă cu 3 ani, la olimpiada dew la Tokyo, sportivul român a ratat calificarea în finala A, după care a obținut locul trei în finala B.

La scurt timp după ce a revenit acasă a aflat că are tromboză venoase profunde, care i-a pus în pericol viaţa.

Când am ajuns la primul control medical, decizia lor a fost tranşantă mi-a fost greu să aud, dacă ţin la viaţa mea este bine să mă opresc din pregătire”, a declarat el.

Imediat după JO a apărut o problemă o tromboză venoasă profundă, o problemă la care nu mă aşteptam”, a mai spus el, potrivit Sportsnet.

Viaţa era în foarte mare pericol”, dezvăluie Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă ete convins că pauza de 3 luni pe care a luat-o după JO de la Tokyo l-a întărit. „Fiind copil visam să ajung în continuare la Campionatul Mondial. Prima ediţie a avut loc chiar în anul olimpic, la Campionatul Mondial de probe neolimpice.

Simţeam puterea pe care o aveam, noi ca dublu. Eram în acel moment cu Victor Mihalachi şi îmi doream să obţin rezultate măreţe acolo”, a recunoscut Chirilă.

Medici însă l-au readus cu picioarele pe pământ! „Uşor, uşor am realizat că pe lângă cariera care era pusă în pericol, viaţa era în foarte mare pericol. Au urmat 3 luni în care a trebuit să stau efectiv.

Revenirea fost foarte grea. Însă să cred că asta m-a întărit şi imediat am devenit campion mondial. Nu a fost o coincidenţă”, este convins Chirilă.

canoeCătălin Chirilă