Monica Niculescu şi Cristina Bucsa au fost eliminate chiar în primul tur la Abu Dhabi

Articol de Mihai Popescu - Publicat luni, 05 februarie 2024, ora 17:49,
Monica Niculescu
Monica Niculescu

Perechea Monica Niculescu/Cristina Bucsa (România/Spania) a fost eliminată, luni, în primul tur al probei de dublu la turneul WTA 500 de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).

Niculescu şi Bucsa (sportivă născută în Republica Moldova dar care reprezintă Spania) au fost învinse de echipa americană Caroline Dolehide / Desirae Krawczyk, scor 6-4, 7-5.

Elisabeta Lipă a lămurit problema finanțării FR de Handbal! Când va semna contractul pentru virarea banilor

Anul acesta strategia de finanţare va fi total diferită faţă de cum ne-am obişnuit până acum.

Având în vedere că vorbim despre Jocurile Olimpice, avem obligaţia să susţinem toate federaţiile olimpice în primul rând, ca să se prezinte cât mai bine şi cât mai frumos la Jocurile Olimpice de la Paris.

Nu-i uităm nici pe ceilalţi, şi aici mă refer la sporturile neolimpice, pentru că vorbim de o naţiune sănătoasă, de copii sănătoşi, de mişcare, de sport de masă, şi nu avem voie să nu ne aplecăm şi către această zonă.

Sunt 68 de federaţii care vor fi finanţate anul acesta şi avem trei federaţii care în momentul în care îşi vor completa dosarele cu siguranţă că vor intra şi ele la finanţare. Termenul de depunere a dosarelor de finanţare a fost până pe 10 ianuarie.

Au fost analizate de către o comisie din agenţie, împreună cu reprezentanţi din comitetul olimpic, astfel încât să găsim cea mai bună variantă pentru susţinerea federaţiilor olimpice.

Dacă anul trecut când s-a vehiculat că bugetul primit este cel mai mare din istorie, anul acesta bugetul este aproximativ la fel, dar, normal că întotdeauna există loc şi de mai bine. Bugetul iniţial pe care noi îl alocăm federaţiilor este de 104 milioane de lei”, a declarat Lipă.

„Federaţia de hochei nici nu a depus cerere, pentru că sunt doi preşedinţi validaţi de fostul minister, şi care la ora actuală sunt într-un proces în instanţă… Până nu decide instanţa care este preşedintele federaţiei, noi nu putem finanţa pentru că o problemă.

Federaţia Română de Handbal şi cea de tenis nu au depus dosarele complete până pe 10 ianuarie. Li s-a adus la cunoştinţă, vor veni cu completările şi cu siguranţă că vor intra pe finanţare.

Vom semna contractele începând cu 31 ianuarie, ca să poată să prindă şi luna ianuarie de finanţare. La handbal ce este în instanţă lăsăm instanţa să decidă. În privinţa metodologiei, dacă dosarul lor va cuprinde toate documentele, finanţarea va fi făcută de către agenţie.

Nu vorbim de o tăiere definitivă a bugetului pe 2024, poate să existe în februarie sau în martie”, a mai spus Lipă.

Cristina Bucsamonica niculescutenis