Motivul pentru care Simona Halep a spus „pas” României la Fed Cup: „Asta m-a împiedicat!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 14 aprilie 2021, ora 19:49,
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep îşi anunţase prezenţa în echipa de FED Cup a României pentru confruntarea cu Italia. 

Simona Halep (29 de ani, locul 3 WTA), a dezvăluit că motivul principal pentru care s-a retras înaintea întâlnirii România-Italia de la Fed Cup este că faptul că suprafața de joc este tare. Constănțeanca spune că vrea să se antreneze mai mult pe zgură pentru că urmează un sezon greu.

„Mi-ar plăcea să le susțin pe fete din tribune, dar nu știu dacă voi ajunge. Mi-ar fi plăcut să joc… Vreau să mă antrenez pe zgură cât se poate de mult pentru că urmează un sezon greu.

Sursa foto Credit- CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/1904221312, Profimedia Images

Faptul că e pe hard acolo (n.r. – suprafața de la Cluj-Napoca) m-a împiedicat un pic, dar sper să joace bine fetele și să câștige meciul. Sunt în stare să facă acest lucru”. a declarat Simona Halep.

În locul Simonei Halep, Monica Niculescu, noul căpitan al echipei de FED Cup a României a convocat-o pe Gabriela Ruse (166 WTA).

Astfel, echipa României pentru barajul cu Italia va fi formată din Patricia Ţig (63 WTA), Irina Bara (132 WTA), Mihaela Buzărnescu (136 WTA), Monica Niculescu (174 WTA la simplu şi 55 WTA la dublu) și Gabriela Ruse (166 WTA).

De partea cealaltă, Italia se va deplasa în România cu un lot format din Martina Trevisan (99 WTA), Jasmine Paolini (103 WTA), Elisabetta Cocciaretto (111 WTA), Giulia Gatto-Monticone (177 WTA) şi Bianca Turati (281 WTA). Din lotul Italiei lipseşte cea mai bună jucătoare din peninsulă, Camila Giorgi, infectată cu Covid-19.

Întâlnirea România – Italia se va disputa fără spectatori, în zilele de vineri, 16 aprilie, de la ora 15:30, şi sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 14:00 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Sursa foto: Profimedia Images Simona Halep

Citește și Simona Halep, mesaj către WTA: “Se va ajunge la o concluzie că nu m-am retras de foarte multe ori!”

realitateasimona halepitaliaromaniafed cup