Nadal, moment de sinceritate: ”Djokovic este cel mai bun din istorie!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023, ora 13:57,
Novak Djokovic
Novak Djokovic

Ultimul succes de Grand Slam al lui Rafael Nadal a fost obţinut la Roland Garros în 2022, dar în condiţiile în care Novak Djokovic i-a depăşit palmaresul impresionant al celor mai multe trofee majore din tenisul masculin, spaniolul a recunoscut că sârbul este cel mai bun jucător din istorie, informează Reuters.

Recentul triumf al lui Djokovic la US Open, al treilea său titlu de Grand Slam din acest an, i-a mărit numărul de titluri de Grand Slam la 24, cu două în faţa lui Nadal.

„Cred că numerele sunt numere şi statisticile sunt statistici. În acest sens, cred că el (Djokovic) are cifre mai bune decât ale mele şi asta este incontestabil”, a declarat Nadal într-un interviu pentru AS publicat miercuri. „Acesta este adevărul. Restul înseamnă gusturi, inspiraţie, senzaţii pe care ţi le poate transmite unul sau altul, ca să-ţi placă mai mult unul sau altul”, a spus spaniolul.

„Cred că, în ceea ce priveşte titlurile, Djokovici este cel mai bun din istorie şi nu este nimic de comentat în această privinţă. Îl felicit pentru tot ceea ce reuşeşte şi asta nu îmi provoacă niciun fel de frustrare”.

„Ca întotdeauna, toată lumea poate vedea povestea aşa cum doreşte, spunând că am suferit multe accidentări”, a spus el.

„A fost numărul unu mondial până de curând. Deşi este foarte tânăr în acest moment, practic singurul rival pe care îl văd pentru el este Djokovici”, a adăugat Nadal.

djokovicrafael nadalgrand slam