Nadal nu mai poate. A fost eliminat în turul 2 la Barcelona

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 18 aprilie 2024, ora 14:33,
Rafael Nadal
Rafael Nadal

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, fost număr 1 mondial, în prezent pe locul 644, a fost eliminat miercuri, în turul al doilea al turneului ATP 500 de la Barcelona, dotat cu premii totale de 2.782.960 de euro, după ce s-a înclinat în două seturi, 7-5, 6-1, în faţa australianului Alex De Minaur (11 ATP, favorit nr. 4).

De Minaur s-a impus la capătul unei partide de aproape două ore, în care a reuşit doi aşi şi a comis trei duble greşeli, spaniolul făcând o singură dublă greşeală şi neavând vreun as.

Aşa cum se ştie, luni, în primul tur, Nadal, la primul său meci oficial după mai bine de trei luni, îl învinsese pe italianul Flavio Cobolli în două seturi, 6-2, 6-3.

Nadal, în vârstă de 37 de ani, cu 22 de titluri de Mare Şlem câştigate, care a coborât pe locul 644 mondial, a declarat pe rând forfait pentru turneele de la Doha, Indian Wells şi Monte Carlo, invocând de fiecare dată acelaşi motiv: „Corpul meu nu îmi mai permite”.

Spaniolul, care va împlini 38 de ani pe 3 iunie, în timpul Grand Slam-ului de la Roland Garros, a jucat doar trei meciuri oficiale de la accidentarea sa în turul al doilea de la Australian Open 2023. Asta s-a întâmplat în luna ianuarie, la Brisbane, unde a fost eliminat în sferturile de finală.

Rafael Nadal se luptă de ani de zile cu accidentările care îl împing inevitabil spre retragere. Barcelona era unul dintre turneele sale favorite, pe care spaniolul l-a câştigat de 12 ori, prima oară în 2005, înaintea primului său trofeu de la Roland Garros.

De Minaur va juca în runda următoare împotriva învingătorului din partida care-i opune pe germanul Daniel Altmaier (66 ATP) şi francezul Arthur Fils (36 ATP).

rafael nadaltenisATP 500barcelona