Naționala Braziliei își pune speranțele într-un fotbalist de 17 ani. Pe cine alege acesta dintre Messi și Ronaldo

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat marți, 21 noiembrie 2023, ora 11:43,

Atacantul lui Palmeiras, Endrick, noua speranţă a fotbalului brazilian şi a echipei naţionale a ţării sale, a afirmat luni, înaintea meciului de acasă cu Argentina din preliminariile Cupei Mondiale din 2026, programat marţi, că îl preferă pe Cristiano Ronaldo mai degrabă decât pe campionul mondial argentinian Lionel Messi, relatează cotidianul L’Equipe.

„Pentru mine, Pele este regele. Nu există alţii. Nimeni nu-l poate egala. Nimeni nu se poate compara cu el. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că a existat şi că pot avea şansa să-l văd pe video. Am văzut anumite filme cu el, iar tehnologia video ne dă această posibilitate astăzi”, a spus Endrick Felipe Moreira de Sousa, considerat cel mai talentat jucător din fotbalul brazilian de la Neymar.

„În privinţa lui Messi, el este un om fenomenal, aşa cum toată lumea ştie, un foarte bun jucător. Anul acesta, el este cel mai bun din lume. Cum am spus, vreau să profit de momentul în care voi putea juca împotriva lui, să fiu pe acelaşi teren cu el, să pot să-l văd de aproape, pentru că l-am văzut doar în înregistrări”, a adăugat jucătorul brazilian.

„Îmi place mult Messi, este un mare jucător, dar eu sunt mai degrabă un fan al lui Cristiano Ronaldo. Am jucat împreună pe consolă video şi ne-am întrecut adesea. Dar acum, vreau să-l văd pe Messi de aproape şi cred că va fi o experienţă minunată”, a conchis el.

Endrick a devenit, la 17 ani şi 118 zile, al patrulea cel mai tânăr jucător din istorie care îmbracă tricoul primei reprezentative a Braziliei, când l-a înlocuit pe Raphinha în minutul 80 al meciului cu Columbia (1-2), din preliminariile sud-americane ale Cupei Mondiale din 2026.

Născut la Brasilia, Endrick, care din vară va juca la Real Madrid, a devenit cel mai precoce jucător al Braziliei după Ronaldo Nazario în 1994, care şi-a făcut debutul la Selecao la 17 ani şi 183 de zile.

argentinaendrickpalmeiras