Neconvocarea lui Budescu, tranșată categoric: „Mi-a plăcut de el ca fotbalist, dar e gras ca mine!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat miercuri, 17 martie 2021, ora 13:38,
Budescu- profimedia-0352165967

Actualul mijlocaș al arabilor de la Damac nu a primit telegrama de convocare din partea lui Mirel Rădoi, iar acest lucru nu a fost primit prea bine de Constantin Budescu!

Ajuns la 32 de ani, fostul decar al Astrei Giurgiu face show la fiecare meci al noii sale echipe, dovedindu-se providențial în ultimele partide ale celor de la Damac. Cu toate acestea, Constantin Budescu a fost sărit din schemă de selecționerul Mirel Rădoi, care a decis să nu apeleze la serviciile sale pentru primele partide din campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2022.

Fostul șef al LPF, Mitică Dragomir, a vorbit și el despre absența lui Budescu de la lotul național și consideră că Mirel Rădoi a fost îndreptățit să ia o astfel de decizie. Dragomir a mărturisit că îl apreciază pe „Budi” ca și fotbalist, doar că din punctul său de vedere nu ar face față la echipa națională din cauza greutății. „Oracolul din Bălcești” este de părere că la prima reprezentativă cele două faze ale jocului sunt esențiale, iar Budescu nu poate face munca de defensivă.

„Nu l-aş fi convocat nici eu pe Budescu. Mi-a plăcut de el ca fotbalist, dar e gras ca mine, iar la echipa naţională, dacă nu faci cele două faze, nu poţi să joci. Eu am avut calitatea de prim-vicepreşedinte al FRF şi am stat în spatele a doi antrenori: Iordănescu şi Piţurcă. La ei dacă nu făceai faza a doua, nu jucai 5 minute.

Alergi până dă boala în tine, iar Budescu nu are cum să facă aşa ceva. Are o tehnică desavârşită, loveşte bine atât cu stângul, cât şi cu dreptul. Mai puţin cu stângul, dar cu dreptul dă formidabil. Însă la echipa naţională e altceva!”a spus Dumitru Dragomir, potrivit Telekom Sport.

Citește și Mitică Dragomir i-a făcut primul 11 lui Rădoi: „Ovidiu Popescu este cel mai bun fundaş din ţară!”

Ieri, Constantin Budescu a oferit o primă reacție cu privire la absența sa de la prima reprezentativă și a mărturisit că a rămas surprins de decizia pe care a luat-o selecționerul Mirel Rădoi.

„Înainte să plec eram la echipa națională, dar acum nu știu ce s-a întâmplat. Fiecare antrenor are jucătorii lui, sistemul de joc. Nu sunt în măsură să comentez. Asta este! Veneam cu plăcere dacă eram convocat. Nu pot să spun că sunt dezamăgit, dar mă așteptam… M-am gândit că o să fie mai dificil să fiu chemat la echipa națională după acest transfer.

Eu am luat decizia cea mai bună pentru mine. E alegerea lui Rădoi și nu am niciun fel de problemă. Le țin pumnii și sper să câștige. Nu am vorbit cu Rădoi, ci cu oamenii de la Astra și eram oarecum într-o formă bună, marcam și dădeam pase de gol, iar ei mi-au spus că sunt șanse mari să fiu la echipa națională, dar această decizie s-a schimbat după ce am venit aici”, a spus Constantin Budescu, potrivit Pro X.

Citește și Rădoi s-a decis! Cum arată lotul României înainte de debutul în preliminariile CM 2022

realitateabudescumitica dragomirdeclaratiiechipa nationala
Eriksen la pamant

Danemarca putea pierde la masa verde meciul cu Finlanda, după cazul lui Eriksen! Dezvăluirile nordicilor

Italian football Serie A match – Juventus FC italian football Serie A season 2020/2021 (Archives)

Gianluigi Buffon, coleg cu Dennis Man și Mihăilă la Parma. Anunțul presei din Italia