Nervi la FR de Rugby! Stadionul „Arcul de Triumf” riscă să fie închis din cauza datoriilor

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2024, ora 21:53,
Naționala de rugby a României
Naționala de rugby a României

Societatea care administrează Stadionul „Arcul de Triumf” nu mai are bani să administreze arena și vrea să o închidă.

Noi am spus că aici se va ajunge”, amintește Alin Petrache, președintele FR de Rugby

Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” este în subordinea Agenției Naționale pentru Sport, iar în 2024 a primit un buget de 5 ori mai mic decât în anul precedent, adică doar 1 milion de lei.

Președintele FR de Rugby este revoltat de situația în care s-a ajuns. „Noi am spus că aici se va ajunge dacă acest stadion se va transforma într-un Complex Sportiv Național.

Un Complex cum mai sunt și altele, care văd că se închid pe rând. Nu ne ocupăm noi de arenă, există un Complex Sportiv Național. Există un manager acolo.

Vom discuta mai multe despre acest subiect mâine la conferința de presă. Naționala României este în pregătiri pentru Campionatul European, prin care se decide calificarea la Cupa Mondială”, a declarat Alin Petrache, potrivit Fanatik.

FRR plătește 2.500 de euro pentru închirierea stadionului la un meci, în timp ce federația de fotbal achită 22.000 de euro, indiferent că este vorba despre un meci al naționalei de tineret sau unul feminin.

Naționala de rugby a țării noastre debutează duminică în Rugby Europe Championship 2024, urmând să întâlnească Polonia, la Gdynia, de la ora 19:15 a României.

Ulterior, „stejarii” vor juca pe Stadionul „Arcul de Triumf” cu Belgia și Portugalia, pe 10 şi 17 februarie, biletele fiind, deja, puse în vânzare online.

stadionul arcul de triumfalin petrache