NEWS ALERT | Ana Maria Popescu s-a retras din activitate! Mesajul emoționant al campioanei la scrimă

Articol de Alexandru Dan - Publicat marți, 07 decembrie 2021, ora 15:27,
Ana Maria Popescu, în finală la Jocurile Olimpice, sursa foto: Profimedia Images
Ana Maria Popescu, în finală la Jocurile Olimpice, sursa foto: Profimedia Images

Sportiva în vârstă de 37 de ani și-a anunțat retragerea din activitate, la scurt timp după ce a obținut argintul la Cupa Mondială de la Dubai!

Ana Maria Popescu are un palmares impresionant, asta după ce a izbutit să cucerească 3 medalii olimpice, 6 mondiale şi 11 europene. Cu 9 medalii de aur în total, plus cele 37 de Cupe Mondiale câştigate, sportiva este cea mai titrată scrimeră din România.

Totodată, Ana a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.

„Se pare că se încheie. Peste 20 de ani petrecuţi în sala de scrimă… A fost ultima competiţie (n.r. – etapă de Cupa Mondială) pentru mine. Credeam că sunt pregătită pentru momentul ăsta, pentru că nu simt să merg mai departe. Asta a fost tot şi cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt momentul în care să mă opresc. E momentul. Acest moment a venit, ştiu treaba asta, nu mai am motivaţie să merg mai departe. Totul doare prea tare, e momentul să încep o nouă viaţă, să am o viaţă în afara sălii de strimă. În sală voi reveni, dar nu voi mai îmbrăca acest costum într-o competiţie oficială şi e greu.

Citește și O NOUĂ MEDALIE PENTRU ANA MARIA POPESCU! ROMÂNCA A CUCERIT ARGINTUL LA MONDIALUL DIN DUBAI

Măcar am început fără podium, dar termin pe podium, locul II (n.r. – la Cupa Mondială). Cred că mama a avut dreptate atunci când m-am întors la primul campionat naţional, clasându-mă penultima. Mi-a spus că dacă întorc clasamentul invers, mă simt vicecampioană. Uite că azi sunt vicecampioană, anul ăsta a fost de argint pentru mine, dar sunt bucuroasă că, deşi nu a fost una dintre competiţiile foarte tari, sunt bucuroasă că am apucat să urc pe podium.

Ţin să vă mulţumesc tuturor pentru sprijin, tuturor oamenilor cu care am colaborat de-a lungul timpului, oamenii cu care am crescut, cu care am făcut echipă, începând de la federaţie, Clubul Sportiv al Armatei Steaua, COSR, toţi oamenii care au fost implicaţi în povestea asta şi sper să scriem poveşti frumoase pentru sportivii români. Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc, mai ales vouă care sunteţi pe social media şi aţi fost alături de mine, atunci când s-a terminat cu medalie, dar mai ales atunci când am dat nuca-n perete, de la începutul competiţiei. 

Sper să rămâneţi alături de mine, pentru că s-a încheiat un capitol din viaţa mea, dar cu siguranţă vor urma alte surprize. Mă duc să termin de plâns.”, a transmis emoționată, Ana Maria Popescu.

Citește și VIDEO | ANA MARIA POPESCU, DESEMNATĂ CEA MAI BUNĂ SPADASINĂ A LUMII, PENTRU A 5-A OARĂ

realitateascrimaana maria popescumesaj