NEWS ALERT | CFR Cluj, probleme uriașe din cauza datoriilor! Clubul se pregătește de intrarea în insolvență

Articol de Alexandru Dan - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2021, ora 10:15,
CFR Cluj, sursa- Profimedia Images
CFR Cluj, sursa- Profimedia Images

Campioana României din ultimele patru sezoane se confruntă cu mari probleme din cauza datoriilor, iar Neluțu Varga este decis să recurgă la o soluție extremă pentru redresarea situației!

Cu gândul la cucerirea campionatului și la o participare în cupele europene în fiecare sezon, ardelenii pare că au neglijat partea financiară. Deși au încasat mai mulți bani de-a lungul anilor, ca urmare a câștigării titlurilor de campioană, dar și a participării în Europa, oficialii clujeni au adunat datorii importante, iar acum sunt deciși să apeleze, din nou, la procesul de insolvență.

Potrivit informațiilor Gsp.ro, CFR Cluj ar fi început deja să pregătească toate documentele necesare pentru a intra în planul de reorganizare încă din primăvară sau la finalul sezonului curent. În momentul de față, elevii lui Dan Petrescu sunt neplătiți de trei luni, în timp ce unele persoane din cadrul clubului nu și-au mai primit banii de patru luni. O altă problemă este reprezentată și de datoriile din urmă, iar Edi Iordănescu și Marius Șumudică își așteaptă și ei partea de la Neluțu Varga.

Nu ar fi prima dată când CFR intră în insolvență. În primă instanță, ardelenii au apelat la acest demers în februarie 2015, iar la acel moment aveau o datorie de aproximativ 20 de milioane de euro, iar mai bine de jumătate era către stat. La finalul sezonului trecut, „feroviarii” figurau cu o datorie de 19,5 milioane de euro, iar peste 50% din sumă era creanța lui Neluțu Varga, care și-a trecut în acte toate sumele investite la club sub formă de împrumut.

Citește și DAN PETRESCU, BLOCAT DE CFR ÎN DRUMUL SPRE NAȚIONALĂ: „S-A BĂTUT PALMA PENTRU O PERIOADĂ MAI LUNGĂ!”

cfrinsolventa cfrliga 1realitatea