NEWS ALERT | Răsturnare de situație! Japonezii anunță: „Suntem hotărâți să organizăm JO în siguranță!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat vineri, 22 ianuarie 2021, ora 11:55,
jocurile-olimpice-tokyo-1

Pandemia de coronavirus a dat peste cap întreaga omenire, iar lumea sportului se pare că nu a scăpat nici ea prea ușor de urmările acestui virus!

UPDATE 11:00: După ce a apărut informația cum că Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în vara acestui an, sunt în pericol să fie anulate din cauza pandemiei, prim-ministrul Japoniei, Yoshihide Suga, a dat asigurări că evenimentul va avea loc în cele din urmă.

Suga a mărturisit că statul japonez este axat pe găzduirea competiției, spunând că până la debutul turneului, statul va face tot ce este necesar pentru a permite disputarea JO. Tot astăzi, premierul Japoniei a confirmat că flacăra olimpică va fi aprinsă pe 23 iulie 2021, în ciuda tuturor zvonurilor.

Citește și EXCLUSIV | Un antrenor din România a identificat marea problemă a FCSB-ului: “Acolo au nevoie cu siguranță de un jucător!”

Programate inițial să se dispute în vara anului trecut, Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost mutate în anul 2021, dar din păcate este posibil ca acestă dată să sufere din nou modificări. Potrivit britanicilor de la The Sun, guvernul japonez a ajuns la concluzia că JO 2020 nu pot avea loc nici în vara anului 2021 din cauza COVID-19, astfel că iau în calcul o nouă amânare.

Nimeni nu vrea să își asume să spună asta, dar adevărul este că e dificil să organizăm Jocurile Olimpice în această vară. Eu consider că nu se vor ține, a declarat un membru al guvernului japonez, potrivit The Sun.

Citește și ULTIMA ORĂ | CFR a pierdut un jucător de bază! Djokovic s-a înțeles cu echipa lui Șumudică și a plecat deja din România

Directorul executiv al planului de organizare a Jocurile Olimpice de la Tokyo, Toshiro Muto, a declarat în urmă cu puțină vreme că vaccinul anti COVID-19 va avea un rol important în desfășurarea competiției, doar că nu va putea însă să rezolve în totalitate riscurile cauzate de răspândirea acestui virus.

Odată ce vaccinarea va fi făcută în Statele Unite și în Europa, cred că nu e niciun dubiu că va avea un efect pozitiv asupra organizării Jocurile Olimpice. Totuși, nu va rezolva totul. Avem speranțe datorită vaccinului, dar, în același timp, suntem conștienți că nu putem fi dependenți de el, a declarat Toshiro Muto.

În acest moment, organizatorii turneului de la Tokyo caută diferite modalități prin care să anuleze evenimentul din această vară, dar să păstreze o oarecare încredere din partea Comitetului Olimpic, în vederea găzduirii JO până în anul 2032.

Citește și Altă echipă, aceleași obiceiuri! Dan Petrescu pune presiune pe bașkani: “Am nevoie de transferuri!”

 

realitateadeclaratiitokyoCovid-19Jocurile Olimpice
Ilie Nastase

Iie Năstase s-a decis unde vrea să-şi amplaseze statuia: ,,Am înnebunit cu toţii?”

Antrenament Danemarca

Danemarca şi-a anulat toate antrenamentele de duminică, după cazul lui Eriksen