Ultimele detalii despre gazonul de pe Arena Națională! Nicușor Dan: „Avem ‘verde’ și de la UEFA”

Articol de Alexandru Dan - Publicat marți, 11 mai 2021, ora 11:41,
arena nationala

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a oferit ultimele informații despre cel mai mare stadion al țării, cu aproximativ o lună înainte de startul EURO 2020!

Arena Națională va găzdui trei partide din faza grupelor de la turneul final din acest an, dar și un meci din optimile de finală ale întrecerii. După ce ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a anunțat că în cadrul turneului final EURO 2020 suporterii români vor putea reveni pe stadion, acum, fostul Lia Manoliu se află în pline pregătiri pentru o cât mai bună prezență la ora jocurilor.

Cu aproximativ o lună înainte de startul turneului, stadionul din Capitală și-a schimbat suprafața de joc cu una de ultimă generație. Este pentru a 11-a oară în decurs de nouă ani când cel mai mare stadion al țării este nevoit să înlocuiască gazonul cu unul nou. Acum, Nicușor Dan a ținut să transmită că a primit în această dimineață o veste bună din partea organizatorilor UEFA, astfel că gazonul de ultimă generație corespunde cerințelor forului european.

gazon nicusor dan
Sursa Foto: PMB Facebook

„Avem ”verde” și de la UEFA pentru gazon. Azi dimineață am dorit să aflu personal și de la unul dintre cei mai buni specialiști ai UEFA în materie de gazon de fotbal dacă suntem bine pregătiți la acest capitol pentru meciurile Campionatului European din luna iunie. Așadar, suntem în grafic.

Am avut o discuție și cu echipa din România, care a obținut acest rezultat de etapă. Și le-am cerut să mențină acest ritm bun de îngrijire a noului model de gazon hibrid, care este noul trend pe majoritatea marilor stadioane de fotbal din Europa. Îi mulțumesc lui Greg Whately – expertul STRI trimis de UEFA pentru calitatea gazonului, pentru analiza sa valoroasă și îl așteptăm la meciuri.”, a transmis Nicușor Dan, prin intermediul Facebook.

Arena Națională va fi gazda a trei partide din faza grupelor, dar și a unui meci din optimile de finală ale EURO 2020.

  • Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00)
  • Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00)
  • Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00)
  • o partidă din optimile de finală (28 iunie, ora 22:00)

Citește și Gazonul hibrid de pe Arena Națională a fost montat. Cât costă noua suprafață de joc

postare facebookarena nationalanicusor daneuro 2020realitateagazon
euro 2020 minge

EURO 2020 | Cum arată programul partidelor de azi

Dinamo bucurie

Dezvăluire fabuloasă despre un fost jucător al lui Dinamo: ,,Dormea gol”