VIDEO | Norvegiencele și-au păstrat titlul european la handbal! Victorie pe final de meci cu Danemarca

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 21 noiembrie 2022, ora 00:04,
Norvegia
Norvegia

Naționala feminină de handbal a a Norvegiei și-a apărat titlul european, după ce a învins Danemarca în finala de la Ljubljana, cu 27-25 (12-15).

Danemarca a condus trei sferturi din meci, dar finalul a aparținut Norvegiei

Norvegia a câștigat ultimul act, după ce a practicat un joc mai solid în partea a doua a confruntării. Danemarca a condus trei sferturi din meci, până în minutul 45, dar finalul partidei a aparținut norvegiencelor. Nora Mork a fost omul finalei, cu 8 goluri pentru echipa învingătoare.

Medalia de bronz europeană a revenit echipei Muntenegru, după ce a dispus cu 27-25, în prelungiri, de campioana olimpică Franţa.

Clasamentul final al Campionatului European este următorul: Norvegia, Danemarca, Muntenegru, Franţa, Suedia, Olanda, Germania, Slovenia, Spania, Croaţia, Ungaria, România, Polonia, Elveţia, Serbia, Macedonia de Nord.

Cristina Neagu, cel mai bun inter stânga al Campionatului European 2022

România a încheiat pe locul 12, după 28-29 cu Olanda, 21-35 cu Franţa şi 31-23 cu Macedonia de Nord în Grupa preliminară C, 28-27 cu Spania, 34-35 cu Muntenegru şi 28-32 cu Germania în Grupa principală II.

Căpitanul Cristina Neagu a fost aleasă cel mai bun inter stânga din competiţie şi a anunţat că ediţia din 2022 a fost ultima din cariera sa, iar după opt Campionate Europene a stabilit un record greu de doborât de goluri marcate în total: 303.

Norvegia se califică automat la Jocurile Olimpice din 2024, dar şi la Campionatul Mondial din 2023. La această competiție este calificată, însă, din oficiu, în calitate de gazdă, alături de Danemarca și Suedia şi Norvegia.

Cum acestea au ocupat la europeanul abia încheiat trei dintre prinemele cinci locuri, cele trei formații calificate direct la CM sunt Franţa, Muntenegru și Olanda.

danemarcaCampionatul European 2022norvegia