Norvegienii fac scandal deoarece naționala lui Haaland nu s-a deplasat în România. Cine a fost găsit vinovat

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat marți, 17 noiembrie 2020, ora 17:54,
norvegia

Scandal în Norvegia după decizia anulării deplasării reprezentativei de fotbal a țării nordice în România. Ministrul sănătății din Norvegia, Bent Høie, a interzis deplasarea naționalei în România, iar reacțiile negative nu au întârziat să apară.

Avocatul Henning Harborg a declarat pentru ziarul norvegian Dagbladet că, legile din țara sa nu se aplică în afara granițelor, iar în cazul în care lotul Norvegiei ar fi făcut deplasarea în România, atunci cei implicați ar fi intrat în jurisprudența statului român.

Legile norvegiene se aplică doar în Norvegia. Ce s-ar fi întâmplat în România și Austria depindea de autoritățile române și austriece. Regulile noastre nu se aplică și în alte țări.

Lotul de fotbal ar fi putut nesocoti măsurile de siguranță doar pe drumul de la hotel la aeroport și în aeroport„, a declarat Harborg publicației norvegiene.

Ministrul Sănătății a dat vina pe Federația de fotbal din Norvegia pentru aceasta decizie, cpotrivit aceleiași surse.

Meciul Norvegia – România, din Liga Naţiunilor, a fost anulat după ce autorităţile sanitare norvegiene nu au permis naționalei să decoleze spre România, în urma unui test pozitiv la un jucător, Omar Elabdellaoui.

Ultimul meci pentru țara nordică, din Liga Națiunilor, va avea loc tot în deplasare, cu Austria. De această dată, Federaţia norvegiană de fotbal a alcătuit o echipă cu jucători din afara țării.

Citește și – EXCLUSIV | Un fost internațional, atac la cei care dau cu noroi în națională: “E prea mult negativism”

 

norvegialiga natiunilorhaalandaustriarealitateaechipa nationala
chivu

Cristi Chivu, gata să înceapă o nouă provocare! Unde poate antrena fostul căpitan al naționalei

French Open Tennis, Day Fourteen, Roland Garros, Paris, France – 12 Jun 2021

Roland Garros 2021. Barbora Krejcikova s-a impus pe zgura pariziană