Novak Djokovic își caută „cel mai bun nivel posibil” înainte de Roland Garros

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 22 mai 2024, ora 17:12,
Novak Djokovic
Novak Djokovic

Jucătorul de tenis Novak Djokovic, deţinătorul titlului la Roland Garros şi liderul mondial, joacă în această săptămână la turneul ATP 250 de la Geneva.

„Sunt în căutarea celui mai bun nivel al meu posibil”, a recunoscut Novak Djokovic

El a luat această decizie pentru a încerca să-şi regăsească cel mai bun nivel al său, după un debut de sezon departe de standardele sale.

„Sunt în căutarea celui mai bun nivel al meu posibil”, a declarat liderul mondial, care a beneficiat de o invitaţie la turneul din Elveţia pentru a-i servi drept criteriu de pregătire pentru turneul parizian de Mare Şlem (26 mai-9 iunie).

„În acest moment, nu există un antrenament mai bun pentru mine decât a juca meciuri. Simt că am nevoie de mai multe meciuri. Este modul meu de a-mi regăsi forma de care am nevoie pentru Roland Garros”, a spus Djokovic.

„Eu nu sunt aici din obligaţie. Este dorinţa mea, ceea ce simt, din pasiune, din dragostea mea pentru tenis. Încerc să rămân conectat cu ce simt”, a adăugat el.

Djokovic, care are 24 de titluri de Mare Şlem în palmares, a împlinit miercuri 37 de ani. El nu a câştigat niciun turneu în 2024 şi nu a disputat nicio finală.