Nu mai este cale de întors! Vaccinarea începe săptămâna viitoare: „Ne vom recăpăta vieţile!”

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat vineri, 04 decembrie 2020, ora 22:32,
vaccin covid

Marea Britanie este prima ţară europeană care a aprobat folosirea vaccinului anti-Covid-19 produs de Pfizer. Vaccinările în masă vor începe săptămâna viitoare după ce guvernul a comandat 40 de milioane de doze. 

Marea Britanie a luat faţa Statelor Unite şi Uniunii Europene. Britanicii vor începe săptămâna viitoare vaccinările împotriva COVID-19 după ce departamentul de sănătate a aprobat folosirea vaccinului.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze, suficient pentru a vaccina 20 de milioane de persoane. Primele 800.000 vor fi livrate săptămâna viitoare din depozitele Pfizer aflate în Belgia.

Pentru a pune capăt unei pandemii care a ucis 1,5 milioane de oameni la nivel global, vaccinul a fost produs într-un timp record de 11 luni, de la concepţie la aprobare. Producătorii susţin că vaccinul are o eficienţă de 95% în combaterea răspândirii virusului.

„Nu vom mai trăi doar cu speranţa că putem reveni la normal anul viitor în primăvară. Mai curând suntem siguri că vom reuşi, iar împreună ne vom recăpăta vieţile” – a anunţat premierul Boris Johnson după decizia departamentului de sănătate.

Bătrânii din cămine de îngrijire şi cei care au grijă de sănătatea lor vor fi primii vaccinaţi în Marea Britanie. Categoriile prioritare care urmează sunt ordonate pe criteriul vârstei, dar şi al problemelor de sănătate care pot agrava manifestările COVID-19.

 

vaccinangliavaccinareCovid-19pfizermarea britanie
craiova-9

Doi dintr-un foc pentru CSU Craiova. Cu ce jucători s-a întărit echipa olteană

stipe vucur

Imagini incredibile cu Stipe Vucur înainte să ajungă la FSCB! Un cunoscut fotbalist român, implicat și el