O competiție sportivă din România, anulată din cauza epidemiei de coronavirus

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 02 martie 2020, ora 14:05,
coronavirus-1
coronavirus-1

Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori U20 de la Bucureşti, programate în perioada 14-21 martie, au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus. Decizia a fost luată ținând cont de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Decizia aparține Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Haltere (IWF) și a fost luată în contextul mondial al răspândirii infecției cu “Coronavirus” sau “COVID – 19”.

Campionatele Mondiale de Juniori vor fi reprogramate, întrucât reprezintă criteriu de calificare „Gold” pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an, iar la competiţie erau aşteptaţi aproximativ 350 de sportivi de pe cele 5 continente.

Campionatele Mondiale, cum sunt cele de juniori, programate din 13 martie la Bucureşti, implică oameni din peste 80 de ţări care să fie în aceeaşi incintă împreună. Barele şi greutăţile sunt atinse de multe mâini, iar în acest caz vârsta sportivilor trebuie luată în considerare. În plus, având în vedere măsurile complexe luate pentru sănătatea publică, IWF nu poate asigura că toţi sportivii din toate naţiunile pot participa (iar dacă participă nu se ştie dacă vor putea reveni acasă)„, a fost mesajul Federației Internaționale de Haltere.

În acest moment, în România sunt trei pacienți confirmați cu coronavirus.

halterejunioricoronavirusbucuresticampionatele mondiale