O nouă evoluție entuziasmantă pentru Olimpiu Moruțan la Pisa! Românul, comparat cu o vedetă italiană

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 26 noiembrie 2022, ora 23:44,
Olimpiu Moruțan
Olimpiu Moruțan

Mijlocașul român Olimpiu Moruțan a fost, din nou, decisiv pentru Pisa, contribuind la victoria cu 3-1 pe teren propriu în fața celor de la Ternana.

Slalom a la Alberto Tomba”, a scris presa italiană despre o fază creată de Olimpiu Moruțan

Meciul a contat pentru Etapa a 14-a din Serie B. Moruțan, împrumutat de la Galatasaray până la finalul sezonului, a pasat decisiv la primul și al treilea gol ale gazdelor.

În minutul 19, și-a „anesteziat” un adversar cu o serie de driblinguri, după care i-a pasat lui Tramoni, care a îndeplinit o formalitate.

Cu cinci minute înainte de pauză, Olimpiu Moruțan a executat o lovitură liberă, mingea a ajuns la Barba, care a înscris pentru 3-0. Anterior, Beruatto marcase în minutul 32. Scorul final a fost stabilit de Partipilo (45).

Slalom a la Alberto Tomba, doi adversari pierduți pe drum și o pasă decisivă pentru Tramoni. Cea mai frumoasă fază realizată în acest campionat de român.

Este în continuă creștere, mai ales după ce a devenit titular”, a scris tuttomercatoweb.com, care i-a acordat românului nota 7.

Alberto Tomba este unul dintre cei mai valoroși schiori din istorie, cu trei titluri olimpice, două mondiale și 50 de locuri 1 în etapele de Cupă Mondială.

La Pisa au mai jucat doi români, Marius Marin, trimis în minutul 71 în locul lui Giuseppe Mastinu, și Adrian Rus, care l-a înlocuit pe final de meci pe Moruțan. În urma acestui rezultat, Pisa a urcat pe locul 10, cu 18p.

Într-o altă partidă, Parma a fost învinsă pe teren propriu de Modena cu 1-2, dar evoluția lui Dennis Man a fost apreciată. „A jucat cel mai bine dintre toți cei de la Parma. L-a făcut să sufere pe Coppolaro, pe care românul l-a pierdut pe drum aproape la orice fază.

A fost aproape de a marca la începutul meciului, a dar multe centre interesante, dar colegii săi nu au putut să le fructifice. A avut o scădere de randament în repriza a doua”, a punctat același site, care i-a dat lui Man nota 6, cea mai mare de la gazde.

olimpiu moruțandennis manserie Bitaliapisaparma