SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

O nouă specie de insectă a fost denumită „Simona Halep”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat luni, 20 septembrie 2021, ora 16:23,
SIMONA HALEP, sursa foto: Instagram
SIMONA HALEP, sursa foto: Instagram

O specie nouă de insectă a fost descoperită de ercetătorii Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Insecta a fost denumită Phlebotomus simonahalepae, în semn de omagiu pentru fostul lider mondial, Simona Halep (29 de ani, locul 14 WTA).

Descoperierea a avut loc în cadrul unui studiu desfășurat în județul Constanța, aproape de locul de naștere al Simonei Halep. Prof. dr. Andrei Mihalca, de la Disciplina de Parazitologie şi Boli parazitare, USAMV, a venit cu inițiativa de a denumi insecta în onoarea jucătoarei de tenis, iar Simona Halep și-a dat imediat acordul.

Descrierea unei noi specii este un proces complex, de durată şi, totodată, un act de responsabilitate. Ideea denumirii speciei în onoarea Simonei Halep ne-a venit în timpul unei conferinţe chiar despre flebotomi, conferinţă care s-a desfăşurat în Galapagos. Discutam cu Cristina Pop, autoarea studiului, şi i-am sugerat această denumire, mai ales că localitatea-tip unde s-a derulat studiul se află foarte aproape de locul de naştere al jucătoarei noastre de tenis.

Simona Halep – US Open. Foto: Profimedia

Cristina a fost imediat de acord şi ne-am bucurat mult ulterior să primim şi acordul Simonei Halep, prin managerul ei pe probleme juridice, care ne-a comunicat că este onorată de iniţiativa noastră. Dedicăm această descoperire ştiinţifică Simonei Halep, în semn de onoare şi de apreciere pentru performanţele sale şi pentru cum duce numele României în lume, aşa cum ne străduim şi noi în domeniul cercetării”, a declarat Andrei Mihalca, coordonatorul studiului, potrivit news.ro.

Phlebotomus simonahalepae face parte din cele 12 noi specii de insecte descoperite de specialiştii de la USAMV Cluj-Napoca în ultimii ani.

Simona Halep se află în Bodrum, Turcia, alături de Toni Iuruc. Următorul turneu de tenis la care va participa Halep este cel de la Indian Wells.

Citește și FOTO | SIMONA HALEP, PRIMELE IMAGINI DIN CEA MAI AȘTEPTATĂ VACANȚĂ CU TONI IURUC

realitateasimona halepinsectatenis