O nouă veste importantă! România poate găzdui Campionatul European U21

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2020, ora 18:07,
Romania U21 1
Romania U21 1

România U21 a reuşit a doua calificare consecutivă la Campionatul European de tineret, după 1-1 acasă cu Danemarca U21.

,,Tricolorii” lui Adrian Mutu ar putea fi capi de serie la tragerea la sorţi pentru grupele din primăvară. Asta nu ar fi singura veste bună pentru România. Ţara noastră ar putea să găzduiască chiar turneul.

În România s-ar putea disputa meciurile dintr-o grupă, dacă Slovenia ar renunţa să găzduiască anumite meciuri.

Acum, jucătorii lui Mutu aşteaptă tragerea la sorţi de pe 10 decembrie, pentru a vedea cu ce adversare se vor duela la turneul final. Până atunci s-ar putea produce surpriza, iar România să ajungă să găzduiască o grupă a turneului.

Deşi ţările desemnate să organizeze Euro 2021 sunt Ungaria şi Slovenia, fiecare urmând să găzduiască câte două grupe, există acum o posibilitate ca Slovenia să renunţe la una dintre grupe, iar aceasta ar ar urma să fie atribuită unei ţări care deja s-a calificat la Europeanul de tineret.

Decizia se va lua până pe 10 decembrie, oficialii de la UEFA aşteptând răspunsul final din partea Sloveniei. România a depus deja candidatura pentru a organiza o parte din turneu, potrivit Gsp.ro.

Citeşte şi Adevărul despre confictul dintre Simona Halep și Ruxandra Dragomir. Firicel Tomai a spus tot

România se numără printre favorite la obţinerea dreptului de a găzdui o grupă de la Euro U21, deoarece UEFA vrea ca echipele să nu se mai deplaseze pe distanţe lungi în timpul turneului. Dacă nu se va obţine asta, cel mai probabil elevii lui Mutu se vor afla în urna a treia, potrivit sursei citate.

Care sunt stadioanele care ar trebui să găzduiască în acest moment turneul: MOL Arena Sosto (Szekesfehervar, 14.200 de locuri), Haladas Sportkomplexum (Szombathely, 8.900 de locuri), Bozsik Arena (Budapesta, 8.200 de locuri), Menfoi uti Stadion (Gyirmot-Gyor, 4.500 de locuri), Stadion Zdezele (Celje, 13.060 de locuri), Stozice Stadium (Ljubljana, 16.030 de locuri), Ljudski vrt (Maribor, 12.700 de locuri) și Bonifika Stadium (Koper, 4.040 de locuri). 

Ultimul stadion ar putea ieşi de pe listă dacă Slovenia va dori să organizeze doar o grupă. Stadioanele din Cluj se ridică în acest moment la standardele impuse de UEFA pentru a găzdui un turneu ca EURO U21.

Citeşte şi EXCLUSIV | Goian, doar cuvinte de laudă pentru România U21: ”Foarte buni! Mi-a plăcut implicarea lui Ianis!”

 

turneu finalgazda turneusloveniaclujrealitateaungariaromaniaeuro 2021