Octavian Morariu: „Numărul de 10 medalii pentru România la Paris poate fi realist, dar nu e o cifră sigură”

Articol de Gabriel Ion - Publicat joi, 18 aprilie 2024, ora 15:11,
Octavian Morariu
Octavian Morariu

Octavian Morariu a declarat că estimarea conform căreia România va câştiga 10 medalii la JO de la Paris poate fi reală, însă nu este o certitudine.

„Numărul de 10 medalii pentru România la Paris poate fi realist”, spune Octavian Morariu

Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic şi al Comitetului Executiv al COSR, a participat la Adunarea Generală Ordinară a forului român, care a avut loc, joi, la Casa Olimpică din Bucureşti.

„Ceea ce scot pe piaţă casele de pariuri şi aceste organisme care se ocupă cu preziceri sunt doar o indicaţie. Deci nu trebuie să ne clădim aşteptări pe ceea ce citim în dreapta şi în stânga. Există cu siguranţă o dorinţă din partea sportivilor şi a federaţiilor de a obţine cât mai multe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. Eu cred că numărul de 10 medalii estimat poate fi realist, dar nu trebuie să o luăm ca o cifră sigură. Pot fi mai multe medalii, dar pot fi şi mai puţine”, a spus Morariu.

„Sunt sporturi unde avem şanse importante la medalii, de exemplu la canotaj, la înot, la haltere, la lupte, la canoe. Deci aici trebuie să ne punem speranţele la Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru că ne uităm şi vedem ce performanţe au realizat sportivii de la aceste discipline în ultima perioadă. Deci aceste rezultate ne dau o indicaţie referitor la ceea ce am putea obţine şi ce am putea spera”, a adăugat membrul CIO.

Octavian Morariu