OFICIAL | Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura fără spectatori

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat joi, 08 iulie 2021, ora 17:48,
JOCURILE OLIMPICE
JOCURILE OLIMPICE

Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo (23 iulie – 8 august) vor avea loc fără spectatori după ce guvernul premierului Yoshihide Suga a plasat capitala Japoniei sub o nouă stare de urgenţă sanitară, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Starea de urgență sanitară va rămâne în vigoare pe toată durata competiţiei, au anunţat joi organizatorii, potrivit DPA, a anunțat Agerpres.

Măsura de extindere a stării de urgenţă va intra în vigoare luni, 12 iulie și va fi valabilă până pe 22 august. Evenimentul oricum a fost amânat un an din cauza pandemiei, iar interzicerea prezenţei spectatorilor pe arenele din Tokyo reprezintă o nouă lovitură. Aceasta va fi cea de-a patra stare de urgenţă la Tokyo de la începutul pandemiei.

jocurile-olimpice-tokyo-1

Guvernul nipon a încercat să menţină regiunea Tokyo sub o cvasi-stare de urgenţă, dar a fost forţat să-şi schimbe intenţia din cauza creşterii accentuate a infectărilor.

Miercuri, guvernul metropolitan din Tokyo a raportat 920 de cazuri noi, înregistrând cel mai mare număr zilnic de infectări de la jumătatea lunii mai.

Citește și CINE SUNT CEI 100 DE SPORTIVI ROMÂNI CARE VOR CONCURA LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO

spectatoriCovid-19tokyocoronavirusJocurile Olimpicerealitatea