OPINIE | Campioanele post pandemie și recordurile lor! Cine s-a descurcat mai bine în era meciurilor fără spectatori

Articol de George Drafta - Publicat marți, 07 iulie 2020, ora 17:56,
bayern cupa

După o pauză cauzată de o pandemie care a pus lacăt pe fotbal așa cum nimeni nu și-ar fi putut închipui, câteva echipe au atras atenția cu parcursul lor de după reluarea competițiilor. 

Campioană deocamdată la acest capitol este Bayern care a reușit să câștige toate cele 11 partide disputate în Bundesliga și Cupa Germaniei din 16 mai încoace. Iar bavarezii și-au extins dominația asupra primei ligi germane pe care au pus monopol din 2013 încoace.  Campioana Germaniei poate fi una dintre echipele ce poate emite pretenții serioase și la trofeul Ligii Campionilor. Un argument în plus pentru forța echipei lui Hans Dieter Flick este forma lui Lewandowski. Polonezul a marcat pentru prima oară mai mult de 50 de goluri într-un sezon intern, oprindu-se la cota 51 în stagiunea recent încheiată. Absența fanilor nu a contat la Bayern care a terminat en-fanfare un campionat început șchiopătat.

Astfel, trupa de pe Allianz Arena a cedat doar 2 puncte în ultimele 20 de runde. Leipzig fiind singura care i s-a putut opune în această perioadă! La polul opus se află Schalke. Alb-albaștrii au continuat după reluarea campionatului seria neagră a meciurilor fără victorie începută în luna februarie. Cu doar două puncte din 9 jocuri post-pandemie, minerii au terminat ediția actuală de campionat abia pe poziția a 12-a. Una dintre echipele care încearcă să țină pasul cu Bayern este Real Madrid. Trupa lui Zidane are și ea doar victorii de la revenirea fotbalului în Spania. Iar succesele o propulsează spre titlul de campioană visat de trei ani.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | A pus-o direct în vinclu! Autogolul care le-a îngropat speranțele de promovare

Interesant este că dacă la precedentul succes, Ronaldo a avut contribuția cea mai importantă, acum madrilenii au inventat un alt golgheter. Sergio Ramos a marcat în cinci dintre cele șapte partide în care formația blanco s-a impus în ultima lună. Cu 4 puncte peste Barcelona, Realul poate să îi detroneze pe catalani, șefi în La Liga în ultimele două sezoane. Totuși, rivalii s-au grăbit să conteste deja foarte posibilul triumf madrilen. Se plâng de faptul că arbitrii împing de la spate Realul spre victoria finală, argumentând cu cele două două lovituri de la 11 m care au făcut diferența în favoarea fostei campioane a Europei în ultimele două etape.

În Italia, Juventus încearcă să imite cele două mașinării de fotbal ale Germaniei și Spaniei. După ce au ratat trofeul Cupei, pierzând însă doar la penaltyuri confruntarea decisivă, oamenii lui Sarri au reluat șirul victoriilor în campionat. Deocamdată sunt 4, dar punctele câștigate au fost foarte importante mai ales în contextul pașilor greșiți făcuți de rivala, Lazio. Iar Bătrâna Doamnă s-a apropiat de al nouălea titlu consecutiv. Anglia este singurul mare campionat care nu a propus o echipă cu victorii pe linie de la reluarea competiției interne. 4 puncte i-au fost suficiente lui Liverpool pentru a declanșa fiesta primului titlu cucerit după trei decenii.

Cormoranii s-au predat apoi în fața lui City, dar eșecul fie el și usturător nu a umbrit bucuria fanilor The Reds. Klopp a fost însă provocat de jurnaliști să explice umilința, însă jucătorii săi e clar că și-au pierdut concentrarea. Mai ales în condițiile în care pentru ei sezonul este deja terminat, fiind eliminați din Liga Campionilor. Indiferent care va fi parcursul lui Henderson & Co din ultimele etape, acesta nu poate umbri un sezon de luat ca reper în istoria clubului. Iar dacă ne amintim că anul trecut echipa din orașului Beatlesilor a cucerit și Europa, cred că acum relaxarea mentală poate interveni natural. Chiar și la cel mai înalt nivel.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | 20 dintr-o lovitură! Greșeala care a făcut posibilă infectarea fotbaliștilor a două echipe

juventussir victoriireal madridpost-pandemieliverpoolBayern