OPINIE | La cine vin(e) Tamaș?!

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 12 iulie 2020, ora 12:55,
gabi-tamaș-vin
gabi-tamaș-vin

Cine aleargă după doi iepuri, nu prinde niciunul, spune o veche vorbă din popor, care i se potrivește de minune lui Gabriel Tamaș, fotbalistul de 36 de ani dorit atât de Dinamo, cât și de Rapid.

Scufundate în negura fotbalului și departe de luptele la titlu de altădată, cele două mari rivale se luptă acum pentru supraviețuire și ambele cred că salvarea poate veni de la un fotbalist care de câțiva ani buni nu mai reprezintă mare lucru pentru sportul rege și doar umbra fotbalistului care a fost cândva îl mai plimbă de la un club la altul.

Gabi Tamaș a refuzat să revină la clubul care l-a format ca fotbalist și așa cum îi trăda pe „câini” în 2015, când alegea să semneze cu FCSB, așa le întoarce din nou spatele, acum, când clubul din „Ștefan cel Mare” poate că ar avea nevoie de un fotbalist cu experiența sa.

gabi-tamaș-dinamo

Poate că în clipa de față refuzul lui Tamaș de a veni în „Groapă” pare o pierde pentru „câini”, însă eu cred că n-au pierdut nimic. Tamaș nu a mai ieșit de mult în evidență pe gazon, iar „spectacol” a făcut mai des în afara terenului.

Citește și • Pancu și-a ieșit din minți: ”Rapid e cea mai dezavantajată echipă! Vom face și plângeri!”

Dacă ne uităm peste ultimele evoluții ale lui Tamaș la Astra sigur vom putea observa acea voință a fotbalistului pe final de carieră care și-a propus să meargă alături de naționala României la Campionatul European de anul viitor (așa cum a declarat chiar el), însă la fel de ușor putem înțelege și că nu mai poate.

gabi-tamaș

Cu atât mai ciudat mi se pare gestul făcut de Gabi Tamaș și anume acela de a se despărți de Astra Giurgiu tocmai acum, după ce semnase prelungirea înțelegerii până la finele acestui sezon, potrivit informațiilor apărute prin presă.

Dacă vrea să prindă EURO 2021 alături de națională, Tamaș va trebuie să fie în formă din punct de vedere fizic, iar astfel de pauze precum această e clar că nu-l ajută deloc.

Potrivit informațiilor apărute în presă, pe lângă ofertele de la Dinamo și Rapid, Tamaș ar mai fi dorit și de Rotaru, la Craiova.

Dar oricare ar fi alegerea fundașului de 36 de ani, acesta nu va putea evolua decât din sezonul viitor la noul club. Tocmai de aceea mi-e cu atât mai greu să înțeleg gestul lui Tamaș de a se despărți de Astra.

Dar poate că gestul lui Tamaș se încadrează în tocmai în registrul gesturilor necugetate pe care acesta le-a făcut pe parcursul carierei sale de fotbalist… și au fost vreo câteva.

Rămâne de văzut ce va alege Tamaș să facă pe viitor, dar tricoul naționalei îmi pare atât de departe de el, pe cât e talentul care făcea din el, în trecut, un fotbalist de perspectivă.

Citește și • VIDEO | Show în fața tribunelor goale! Reacția de milioane a rapidiștilor la finalul unui meci atât de tensionat

gabi tamasdinamokadi bulgakovrapid