OPINIE | Restart istoric în Liga 1! Pe cine avantajează și pe cine dezavantajează?

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 17 ianuarie 2021, ora 22:17,
gazon-sepsi
gazon-sepsi

Anul 2021 a prilejuit cea mai rapidă reluare a sezonului Ligii 1 de după sărbătorile de iarnă, din întreaga istorie a fotbalului românesc. 

Astfel, la o săptămână după ce toată lumea s-a dezmeticit după sărbătoarea de Revelion din propria sufragerie, fiecare suporter a început să își urmărească la lucru favoriții pe terenurile înghețate din România. Startul a fost dat de restanța dintre Viitorul și Hermannstadt. Care a încheiat turul de campionat al stagiunii actuale și a schimbat configurația primelor șase clasate la jumătatea sezonului regulat. Iar pentru Rednic a produs primul moment de bucurie la Ovidiu.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Marea teamă a unei legende dinamoviste: “Să vedem câți mai rămân peste o săptămână!”

Victoria i-a dus pe constănțeni pe poziția râvnită mai nou de aproape toate echipele din prima ligă. Și asta din cauza faptului că diferența dintre poziția a 6-a și echipele aflate pe locuri retrogradabile nu este nicidecum uriașă. Iar numărul de etape rămase de jucat este suficient de mare pentru a se recupera ecartul. Gândiți-vă că formațiile care vor ajunge în play-off vor juca nu mai puțin de 25 de partide până la sfârșitul sezonului. De asemenea, un record de jocuri pentru a doua parte a unui stagiuni fotbalistice interne.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Strategia FCSB, amendată de un dinamovist: “La vară, toți vor putea umbla cu aceeași chestie”

În acest context, perioada de mercato mi se pare cu atât mai importantă față de anii precedenți când pauza venea cu doar câteva runde înaintea punctului final al sezonului regulat. Iar cu siguranță cluburile care nu se vor zgârci și vor oferii salarii mai mari vor avea câștig de cauză în dorința de a-și îndeplini obiectivele.

Dar până să înceapă meciurile oficiale, oficialii din Liga 1 și-au găsit motiv de gâlceavă. Cei de la Craiova și Cluj au arătat cu degetul înspre rivalii de la FCSB. Care au găsit înțelegere la autoritățile medicale pentru un minicantonament în străinătate. Tănase & Co nu au fost plasați în carantină lucru justificat prin faptul că roș-albaștrii au fost încadrați la capitolul sportivi care se întorc în țară după o competiție internațională.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Încurajări pentru Rădoi înaintea duelului cu nemții, din martie: “Rezultate de genul ăsta lasă urme”

Această competiție a însemnat în fapt un amical în fața unei echipe turce anonime. Și în urma căruia fotbaliștii lui Toni Petrea ar fi fost recompensați cu un trofeu.

Având în vedere că pauza a fost extrem de scurtă, celelalte echipe au privit neputincioase la „reușita” liderului din campionat. Și nu a fost singurul motiv pentru care FCSB și-a atras critici. Intenția de a-l transfera pe Denis Haruț s-a transformat într-un fiasco. Asta după ce fotbalistul s-a plâns de șmecheria care îl făcea „prizonier” la echipa lui Gigi Becali timp de șapte ani! Asta deși în prezent durata maximă a angajamentelor nu poate depăși cinci ani! Disperat că ar putea să piardă un jucător care să îi aducă cine știe câte zeci de milioane de euro visează, latifundiarul din Pipera i-a mai pus în față un contract pe încă doi ani care să intre în vigoare în 2026! Nu doar acest tertip mi se pare că trebuie amendat.

Sursa foto: Denis Haruț/Facebook

Ci și felul în care un club care se consideră a fi profesionist alege să „evalueze” un fotbalist. Cum poți să îl legi de tine pentru șapte ani când el nici nu a apucat să bifeze măcar un minut pentru clubul tău? Cred că în trei ani îți dai seama perfect de ce îi poate pielea. Ori faci profit de pe urma lui dacă va confirma. Ori îl dai la o parte dacă a dezamăgit, ori va semna un nou contract fără probleme în cazul în care va rămâne la același nivel.

Așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Dennis Man. Lui nu i s-a propus să semneze pe șapte ani. Și totuși s-a găsit o variantă pentru reînnoirea contractului fără ca jucătorul să fie pierdut gratis. E clar că la fel se putea întâmpla și acum. Doar că din nou cineva a vrut să iasă în evidență. Și nu este vorba despre Denis Haruț.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Reacție plină de ironie cu privire la cazul Haruț: “De ce nu facem ca pe vremea lui Ceaușescu?”

 

cantonament antalyareluare Liga 1fcsbcel mai rapid startrealitateaharut