Optimism la cote maxime la echipa națională: ”Mergem să câștigăm și ne calificăm la EURO!”

Articol de Dragoș Vasile - Publicat duminică, 12 aprilie 2020, ora 18:34,
romania

Optimismul este la cote maxime la echipa națională a României!

Silviu Ioniţă, psihologul echipei naționale, este convins că ”tricolorii” își vor asigura prezența la Campionatul European de Fotbal de anul viitor.

Ioniță a fost în staff-ul lui Mirel Rădoi la EURO 2019, turneu în cadrul căreia România U21 s-a calificat până în semifinalele competiției, și speră ca mentalitatea de la naționala de interet să fie implementată și la cea de seniori.

”Relaţia cu selecţionerul Rădoi, lucrurile sunt foarte simple şi foarte clare. Între noi există o relaţie de respect reciproc, atât la nivel uman, cât şi profesional. Eu ofer toate informaţiile, sugestiile, observaţiile, propunerile către el, iar el ia decizia pentru că el este antrenorul principal.

Suntem preocupaţi de stare fizică, mentală, tehnico-tactică ai jucătorilor noştri. Există un plan conceput, discutat pe care să-l implementăm ca să oferim acest suport online, telefonic sau chiar prin mesaje jucătorilor noştri astfel încât să treacă cât mai uşor peste această perioadă dificilă pentru toţi.

Chiar dacă meciurile de baraj au fost amânate, atitudinea cu care le vom aborda va rămâne aceeaşi. Mergem să câştigăm şi să ne calificăm la Campionatul European. Atitudinea pe care am arătat-o cu U21 o vom implementa şi la echipa naţională mare. Când se discută despre posibile tensiuni între generaţii, acest lucru e normal. Aşa cum într-o familie există fraţi mai mari şi mai mici şi fiecare consideră că e mai îndreptăţit pentru anumite lucruri sau altele” a declarat Silviu Ioniţă pentru TelekomSport.

FOTO: Gazeta Sporturilor

Citește și Florin Răducioiu, la 26 de ani de la victoria imensă împotriva Columbiei! “Este un meci pe care nu o să-l uit niciodată!”

mirel rădoiechipa nationalaSilviu Ionițădeclaratii
Stefan Radu

Ștefan Radu își pune la cale ultimele detalii înaintea transferului la Inter! Anunțul italienilor

FCViitorul1

Salariu fabulos propus de Rapid unui fost jucător de la Viitorul: ,,Am primit dublu”