Participarea la Wimbledon poate agrava accidentarea Simonei Halep: ”E un risc foarte mare”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 13 mai 2021, ora 18:11,
Italian Open, Tennis, Foro Italico, Rome, Italy – 12 May 2021

Anul 2021 este unul plin de încercări pentru Simona Halep, iar ultima accidentare pune sub semnul întrebării participarea la turneele viitoare. 

Sportiva de 29 de a suferit o accidentare la gamba piciorului stâng, în turul doi al turneului de la Roma, pe când o conducea pe germanca Angelique Kerber cu scorul de 6-1, 3-3, când. După opinia mai multor specialiști, problema medicală pe care a primit-o Simona este una majoră și se pune la îndoială participarea ei la următoarele două turnee de Grand Slam.

Imediat după meci, sportiva din Constanța a anunțat că astăzi va efectua un RMN care va aduce o clarificare asupra diagnosticului. La fel de îngrijorat cu privire la situația Simoneu Halep este și un apropiat al acesteia, George Cosac. Vicepreședintele Federației Române de Tenis a declarat că jucătoarea de tenis s-a accidentat într-o zonă sensibilă pentru o sportivă de mare performanță și a avertizat în legătură cu pericolul pe care îl poate întâmpina fostul lider mondial dacă va participa la Wimbledon.

„Sunt și eu îngrijorat, chiar vorbeam aseară cu Dumitru Hărădău, nu ne rămâne decât să așteptăm rezultatul RMN-ului și abia apoi putem să anticipăm ce va face Simona. Eu sper să avem vești bune. Am suferit și eu o astfel de accidentare. Zona la care s-a accidentat Simona este foarte sensibilă, pentru că îți soliciți mușchiul chiar și când mergi, nu doar când alergi. Ea trebuie să se recupereze complet!

Sursa foto- Profimedia Images

Contează foarte mult cum se va recupera, pentru că e un risc foarte mare. Eu sper la vești cât mai bune. Pericolul mai mare vine la Wimbledon pentru că din cauza acelui covor de iarbă un jucător de tenis trebuie să împingă și mai mult, iar gambele sunt mai solicitate decât pe o suprafață cum este zgura. Aștept și eu cu interes rezultatul RMN-ului, sper să avem vești cât mai bune”, a spus George Cosac, conform Digi Sport.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Motivul pentru care Simona Halep “s-a rupt” la Roma. VERDICTUL specialiștilor

participare wimbledonrealitateaaccidentare romageorge cosacsiomna halep
profimedia-0615507503

EURO 2020 | Olanda și Ucraina, debut cu cinci goluri la turneul final! Cum arată clasamentul grupei C

florin-tanase

Florin Tănase și-a făcut iubita fericită! Unde a cerut-o în căsătorie căpitanul FCSB-ului