PCH a găsit vinovații pentru situația din „Ștefan Cel Mare”: „Au garantat cu numele lor pentru acești gropari”

Articol de Valentin Walter - Publicat luni, 23 noiembrie 2020, ora 12:16,

Fanii dinamoviști îi consideră vinovați pe Cornel Țălnar și Cosmin Contra pentru situația dramatică din „Ștefan Cel Mare”.

Cei din „Peluza Cătălin Hîldan” nu-i iartă pe Cosmin Contra și Cornel Țălnar pentru că au garantat cu numele lor pentru investitorii spanioli.

PCH a emis un comunicat prin care spun că Țălnar a fost primul care s-a dezis de spanioli și îl acuză pe Contra că acceptat oferta spaniolilor.

„În primul episod am stabilit cine este vinovatul principal. Indiferent de motivele pentru care a făcut-o, pentru a-și șterge urmele sau din pură prostie, Negoiță rămâne vinovatul principal. Prin vânzarea către spanioli a desăvârșit dezastrul pe care tot el îl începuse.”

Următorii care poartă vina, cel puțin morală, pentru situația în care ne aflăm acum sunt Cosmin Contra și Cornel Țălnar.

Cei doi au garantat cu numele lor pentru ”investitorii spanioli”

Amândoi au jucat pentru Dinamo și pentru Națională și au antrenat Dinamo. Numele lor, care reprezintă ceva pentru suporteri, a fost asociat cu spaniolii încă din primăvară, când au spus că îi cunosc pe acești ”investitori” și că sunt oameni foarte potenți financiar.

Poate că Țălnar era mai ușor de păcălit. Culmea e că toți oamenii pe care i-a adus alături de el au două lucruri în comun: provin cam din aceeași zonă geografică și din aceeași asociație care a luptat (și luptă în continuare) din răsputeri pentru decredibilizarea Proiectului DDB.

Țălnar a fost primul care s-a dezis de spanioli. Și a făcut-o destul de devreme. La prima conferință de presă de la Săftica nici nu a fost prezent.

Citește și Ce scrie presa din Spania despre situația de la Dinamo. Cortacero, pus la zid în țara natală

„Multă lume l-a auzit spunând despre spanioli: ”Așa amatori n-am văzut nici în ligile inferioare din România…”Numele lui Contra a avut și mai multă greutate. Se știa că nu semnează ca antrenor până nu este foarte sigur de soliditatea proiectului. Avea semnale din partea noastră că spaniolii prezintă încredere zero. Articolele noastre din acea perioadă sunt online și sunt o mărturie. El cunoaște lumea iberică mai bine decât noi. Ne-a vorbit despre Corta0 ca despre ”un om de afaceri foarte potent financiar”. I s-a explicat că nu este deloc așa, dar a preferat să meargă pe mâna lor. Asta se întâmpla în aprilie.”

„După 4 luni de la apariția numelui Contra în ecuația spaniolă, a încercat să lase impresia că discuțiile cu el ar fi început abia în august, când tractoriștii din Granada căutau un antrenor și l-au descoperit pe el.”

Acum joacă rolul celui păcălit, dar nu-i stă bine deloc.

Băieții din PCH au mers la Săftica pentru a se interesa de situația jucătorilor neplătiți de atâta vreme și pentru a-i ruga să nu depună memoriu, pentru că dacă intrăm în faliment, nici ei nu vor mai avea de unde să-și primească banii.” se arată în postarea celor de la PCH pe Facebook.

Suporterii dinamoviști îi cer lui Contra să renunțe la bani și să antreneze cu inima clubul din „Ștefan cel Mare”.

cosmin contra dinamo

„Iată cele 3 sfaturi pentru Cosmin Contra:

1. Din solidaritate cu noi și cu jucătorii care acceptă să nu-și depună memoriu, Contra ar trebui să renunțe la bani. El trebuie să fie primul exemplu în privința asta.

2. Trebuie să se alieze cu noi în lupta pe care am început-o cu cei care distrug clubul. Are o obligație morală față de noi și față de Dinamo pentru că a garantat pentru acești gropari.

3. Să rămână la echipă și să antreneze cu inima. Să demonstreze că poate recupera punctele care au fost pierdute cu ușurință până acum.

Contra se poate concentra pe jocul echipei. E adevărat că este un antrenor care trebuie să motiveze niște jucători neplătiți. Culmea este că tocmai acest aspect reduce presiunea de pe umerii antrenorului. Dacă jucătorii ar fi fost cu salariile la zi, presiunea ar fi fost mult mai mare, pentru că toată lumea l-ar fi acuzat că nu câștigă în ciuda condițiilor bune oferite de către conducători.

În privința salariilor neplătite, vom face și noi partea noastră și vom încerca să le oferim prime pentru victorii, este postarea Peluzei Cătălin Hîldan de pe Facebook.

Citește și Reacție de ultimă oră a Federației Române de Bob și Sanie în urma scandalului de hărțuire sexuală! Primele măsuri

 

 

investitori spaniolidinamoCornel Talnarcosmin contrarealitatea
Soccer : Uefa Champions League 2020  2021 : Atalanta 0-5 Liverpool

Care va fi primul meci arbitrat de Ovidiu Hațegan, la EURO 2020

romania-anglia-start-1400×934

De ce nu a ajuns Mircea Rednic selecţioner: ,,Numai stelişti sunt puşi! E acolo un om care le ştie pe toate”