Pentru Emerich Ienei, FCSB este Steaua: „Echipa din Liga 1 poate câștiga campionatul!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 09 ianuarie 2021, ora 13:44,

Războiul dintre Gigi Becali și Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a împărțit întreaga suflare „roș-albaștră” în două tabere, astfel că multe dintre gloriile bucureștenilor au decis în cele din urmă de partea cui să fie!

Fostul mare antrenor al Stelei București, Emerich Ienei (83 de ani), este tehnicianul sub comanda căruia „roș-albaștrii” au reușit cea mai mare performanță din istoria România, și anume câștigarea Cupei Campionilor Europeni din anul 1986.

Ienei a vorbit despre lupta neîncetată dintre FCSB și CSA Steaua și a mărturisit că cel mai bine ar fi ca cele două părți să ajungă la un numitor comun în cele din urmă. Fostul tehnician este de părere că noua arenă din Ghencea are nevoie de o echipă care să joace și să facă performanță și consideră că formația pregătită de Toni Petrea are șanse să câștige titlul în acest an, dar va trebui neapărat să se califice și să joace și în Europa.

„Noul stadion este foarte interesant. Este foarte bine că cei de la Ministerul Apărării că au pus mâna pe stadionul pe care s-au făcut atâtea performanțe, atât la Steaua, cât și la echipa națională.

Și eu mă tot mir de acest conflict și sunt afectat pentru că nu avem siguranța și dorința de a avea performanță. Degeaba ai stadion dacă nu ai performanță. Ar fi foarte bine să se facă și performanță pentru un astfel de stadion. La un moment dat trebuie să se renunțe la acest conflict și să se ajungă la o înțelegere. Echipa Steaua trebuie să fie una singură, nu două. Atunci ar fi foarte bine. Dar conflictul actual trebuie să înceteze!

Ar trebui să ai o singură echipă. Una și bună. Steaua are o echipă bună, tânără, dar încă mai are de crescut. Poate câștiga campionatul, dar trebuie neapărat să joace și să se califice în Europa. Mă refer aici la echipa de Liga 1, nu la cea din liga a treia”, a declarat Ienei, potrivit Fanatik.

Citește și Vești de ultimă oră despre transferul lui Dennis Man la noua sa echipă: “Negocierile sunt deschise!”

ieneifcsbconflict fcsbcsa steauarealitateadeclaratii