Performanță senzațională înainte de JO 2024! Bernadette Szocs și colegele de la națională au ajuns pe locul 4 în lume

Articol de Gabriel Ion - Publicat marți, 04 iunie 2024, ora 23:03,
România tenis de masă
România tenis de masă

Echipa feminină de tenis de masă a României are cea mai bună clasare din ultimii 20 de ani, fiind pe locul 4 în clasamentul mondial.

România este după China, Japonia și Coreea de Sud, dar devansează Germania, Hong Hong, Franța sau Taipei

Bernadette Szocs, Eliza Samara, Adina Diaconu, Andreea Dragoman și Elena Zaharia sunt lângă podiumul în ierarhia publicată de forul internațional de specialitate. Primele trei pozișii sunt ocupate de trei echipe asiatice, China, Japonia și Coreea de Sud.

România este vicecampioană europeană, campioană a Jocurilor Europene și sfertfinalistă la precedenta ediție a CM, care a avut loc anul acesta în Coreea de Sud 2024. În urma româniei sunt echipe ca Germania (campioană europeană en-titre), Hong Kong (bronz la CM 2024), Franța (bronz la CM 2024) sau Taipei.

„Clasamentul publicat astăzi ne onorează, ne bucură, ne motivează și ne încurajează. Suntem în plină pregătire pentru JO Paris, ne concentrăm toate resursele care depind de noi pentru menținerea acestui loc 4 până la data de 16 iulie, atunci când se va publica următorul clasament, care va fi și cel care va conta pentru tragerea la sorți pentru JO.

În orice situație suntem TEAM ROMÂNIA și am mare încredere în fetele și în antrenorii noștri!”, a transmis președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu.