Performanță uriașă pentru sportul românesc: argint mondial la sărituri în apă

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2022, ora 13:56,
Ellahi Nazanin Ioana Cârcu
Ellahi Nazanin Ioana Cârcu

Ioana Cârcu și Ellahi Nazanin au cucerit medalia de argint în proba de platformă sincron la CM de sărituri în apă pentru juniori de la Montreal.

Ioana Cârcu și Ellahi Nazanin sunt vicecampioane mondiale la platformă, sincron

Ellahi Nazanin şi Ioana Cârcu, pregătite de antrenoarea Claudia Tiu, au încheiat seria de cinci sărituri cu un total de 236,46 puncte, fiind întrecute doar de australiencele Samantha Olivier şi Charli Petrov, 243,24 puncte.

Ioana Cârcu și Ellahi Nazanin

Pe locul trei s-au situate sud-coreencele Jiwoo Han şi Jiwoon Hyun, cu 230,28 puncte, informează Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern pe pagina de facebook.

Alexandru Avasiloae s-a clasat pe 9 în finală la trambulina de 1 m, cu un total de 405,75p. Victoria a revenit italianului Matteo Santoro, cu 469,70p, care a fost urmat de irlandezul Jake Passmore, 453,60p, şi americanul Max Fowler, 451,15 puncte.

România participă cu patru sportivi la Montreal: Avasiloae (proba pe echipe, trambulină 1 m, 3 m şi sărituri de la mare înălţime – 15 m), Nazanin (echipe, platformă individual şi platformă sincron), Cârcu (echipe, platformă individual şi platformă sincron) şi Amelie Forster (echipe, trambulină 1 m, 3 m şi platformă individual).

Ellahi Nazaninsarituri in apaIoana Carcuinot