Petrolul nu cedează! Prahovenii depun memoriu la CCA și UEFA împotriva lui Kovacs: „Nu face cinste fotbalului cu un asemenea arbitraj!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat marți, 19 septembrie 2023, ora 19:27,
Istvan Kovacs
Istvan Kovacs

Claudiu Tudor, președintele Petrolului Ploiești, a reacționat dur în urma eșecului cu CFR Cluj (0-1). Oficialul prahovenilor va depunde memoriu.

Mai exact, „Lupii” s-au simțit nereptățiți de centralul Istvan Kovacs, astfel că vor depune memoriu la CCA și UEFA împotriva arbitrului din Carei.

„Nu face cinste fotbalului cu un asemenea arbitraj!”

„Vom cere ca Petrolul să nu mai fie arbitrată de Kovacs. Mergem și la UEFA. Mai întâi către CCA, apoi și către UEFA. Kovacs nu face cinste fotbalului cu un asemenea arbitraj. Eu sunt de acord că mai poți greși, dar să sfidezi așa, să nu te duci tu la VAR. Cu alte cuvinte, ‘fac treaba mică pe tine, nu-mi spui tu mie ce să fac’. De ce mai punem VAR, de ce mai plătim barem? Kovacs aseară și-a luat baremul. Pentru ce?

Băieții trebuie să se concentreze și să înțeleagă că astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple în fotbal. Sperăm să nu mai pățim așa ceva. Noi niciodată nu am ieșit să protestăm asupra arbitrajului, nici antrenorul, nici conducerea. Nu vrem ca fotbalul să se discute la televizor, dar când se întâmplă asemenea nenorociri nu ai cum să taci. Nu ai cum, pur și simplu. Sper să ia o suspendare prin care să fie un exemplu de urmat pentru toți arbitrii.

Știu că arbitrii români nu-l prea agreează pentru atitudine și cum îi tratează pe colegii lui. Am încredere în cei care fac delegări, chiar și în FRF, pentru că ceea ce s-a întâmplat aseară este și imaginea fotbalului românesc. Am încredere că ei nu sunt părtași la așa ceva și nu le convine ce s-a întâmplat la Cluj.

Cu siguranță clubul are o altă stabilitate în acest moment, am început și la copii și juniori să asigurăm alte condiții, clubul este pe un drum bun. Nu vrem să facem afirmații mari, dar încercăm să avem rezultate cel puțin la fel de bune ca anul trecut. Nu vrem avantaje pentru Petrolul, dar nici să fim dezavantajați. Vrem să fie corectitudine”, a declarat Claudiu Tudor, pentru Play Sport.

claudiu tudoristvan kovacspetrolul ploiesti