Pilotul Sergio Perez a fost audiat, după o declarație pe care a făcut-o în timpul cursei de la Abu Dhabi

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat marți, 28 noiembrie 2023, ora 11:10,
Sergio Perez i-a devansat pe cei doi piloți de la Ferrari, Charles Leclerc (cu 7,5 secunde) și Carlos Sainz (15,3)
Sergio Perez i-a devansat pe cei doi piloți de la Ferrari, Charles Leclerc (cu 7,5 secunde) și Carlos Sainz (15,3)

Pilotul Sergio Perez (Red Bull) a primit un avertisment oficial pentru că i-a numit „o glumă” pe comisarii de Formula 1 prin radioul echipei, după ce aceștia l-au sancționat în timpul Marelui Premiu de la Abu Dhabi, informează Reuters.

Perez a primit o penalizare de cinci secunde după o coliziune cu Lando Norris (McLaren) și a fost retrogradat pe locul al patrulea, deși terminase cursa pe locul 2.

Sergio și-a exprimat nemulțumirea prin radioul echipei: „Comisarii sunt o glumă, omule. Nu-mi vine să cred. Au luat multe decizii proaste în acest an, dar asta este o glumă. Asta chiar a fost o glumă”.

Comisarii l-au convocat pe pilot la o audiere după cursă și i-au dat un avertisment.

„Comisarii i-au explicat pilotului că nu au nicio problemă cu faptul că cineva nu este de acord cu deciziile lor, însă comentariile care echivalează cu insulte personale reprezintă o încălcare a Codului sportiv internațional”, se arată într-un comunicat al comisarilor F1.

Aceștia au precizat că Perez a prezentat „scuze sincere și autentice” fiecăruia dintre ei, explicând că a făcut comentariile la cald și nu s-a gândit că acestea vor fi difuzate unui public mai larg.

„Comisarii observă, de asemenea, că pilotul nu este cunoscut pentru astfel de comentarii și a fost întotdeauna extrem de respectuos în cadrul audierilor. Pilotul, managerul echipei și comisarii au avut o discuție constructivă despre utilizarea și difuzarea mesajelor radio ale echipei.

Incidentul în sine a fost, de asemenea, analizat în detaliu cu pilotul și, deși acesta nu a fost de acord cu decizia, a afirmat că poate înțelege perspectiva comisarilor”, mai precizează comisarii de cursă.

formula 1sergio perezred bull