„Pintilii va fi suspendat!” – Reacția lui Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din FRF!

Articol de Mihai Dragomir - Publicat sâmbătă, 26 noiembrie 2022, ora 08:11,
Mihai Pintilii
Mihai Pintilii

FCSB încă nu are un antrenor principal. Echipa a fost condusă la ultimele partide de fostul mijlocaș Mihai Pintilii.

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din FRF, a vorbit despre Mihai Pintilii. Iată ce a spus despre cel responsabil cu banca tehnică a FCSB-ului.

„El nu are nicio calificare pentru meseria aceasta!”

„Pintilii nu este antrenor, el nu are nicio calificare pentru meseria aceasta. A început în septembrie un curs pentru dobândirea calificării și cursul durează cam un an și opt luni”, a spus Lucian Burchel, pentru GSP.

„FCSB nu ne-a trimis nicio solicitare pentru ca Mihai să fie interimar pentru 30 de zile, atât cât permite regulamentul să fie interimatul. Din auzite, clubul a trimis o solicitare către UEFA, pentru că în acel moment încă mai evolua în cupele europene. Probabil că oamenii de acolo s-au gândit că dacă le-a aprobat UEFA nu mai au nevoie să se adreseze și Școlii Federale de Antrenori.”, a adăugat Burchel, pentru sursa citată.

„Nu are dreptul să transmită indicații și nici să conducă echipa!”

„Nu, ROAF și Regulamentul privind Statutul Antrenorului prevăd și amenzi, și etape de suspendare. În sezonul trecut chiar au fost dictate etape de suspendare pentru tehnicieni care dădeau indicații fără să fi avut dreptul. Așa că nu are dreptate cine susține că nu au existat sancțiuni și că ne-am fi sesizat abia acum, cu cazul lui Pintilii. Lumea trebuie să priceapă că în antrenorat, la fel ca în oricare meserie, îți trebuie o calificare. Pintilii nu poate avea acum contract de antrenor, nu are dreptul să transmită indicații și nici să conducă echipa.”, a concluzionat Lucian Burchel.

frfLucian Burchelliga 1mihai pintiliifcsb