Planic, aproape să scape de ‘coșmarul’ FCSB! „FIFA și TAS îi vor da dreptate”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 01 iulie 2020, ora 14:50,
bogdan-planic

Bogdan Planic (28 de ani) vrea să plece de la FCSB, dar nu a reușit să obțină rezilierea contractului din partea lui Gigi Becali. Mai mult, finanțatorul ‘roș-albaștrilor’ cere suspendarea fundașului sârb, iar conflictul va ajunge la FIFA și, cel mai probabil, la TAS.

Ruptura dintre Planic și Becali s-a produs după ce sârbul a refuzat înjumătățirea salariului, pe fondul suspendării competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus. În plus, patronul de la FCSB a fost deranjat de mai multe declarații făcute de către impresarul fundașului.

Deși FCSB susține că Bogdan Planic mai are contract până în vara anului 2021, impresarul fundașului susține că înțelegerea expiră în această vară.

Clubul a ales să îi suspende contractul, conform legii din România. FIFA spune că poți să suspenzi contractelor conform legii, dar trebuie să porți o negociere cu jucătorul. Din câte am înțeles, a fost o negociere și nu a fost o negociere.

I s-a trimis o propunere de diminuare a contractului la care jucătorul nu a răspuns și atunci rămâne de văzut dacă se vor aplica legile interne sau regulamentul FIFA. Eu simt că jucătorul are dreptate, că FIFA va da dreptate jucătorului și dacă se va ajunge la TAS, cred că și TAS îi va da dreptate„, a spus președintele AFAN, Emilian Hulubei, pentru ProSport.

Gigi Becali e sigur că va câștiga litigiul

Eu nu fac discuții cu fotbaliștii. Eu negociez contracte. Așa cum eu le respect, trebuie să le respecte și ei. Ceea ce se întâmplă acum este în dezavantajul lui. Situația e clară: ori iau eu zece milioane, ori se lasă el de fotbal. Dacă îl ia vreun club, eu iau zece milioane de la clubul ăla. Așa, dacă se lasă el, nu mai iau nimic”, a spus Gigi Becali, la Digi Sport.

1,8 milioane de euro este cota de piață a lui Bogdan Planic, care joacă pentru FCSB din 2017.

Fundașul central a fost un om de bază pentru vicecampioana României în acest sezon, bifând 30 de meciuri în toate competițiile.

contractgigi becalibogdan planicliga 1planicfcsb