Porecla pe care i-au pus-o specialiștii din natație lui David Popovici

Articol de Mihai Popescu - Publicat luni, 15 august 2022, ora 21:58,
David Popovici s-a calificat în finala europeană la 100 m cu timpul de 46,98, nou record european, performanță mai slabă cu 7 sutimi decât recordul mondial
David Popovici s-a calificat în finala europeană la 100 m cu timpul de 46,98, nou record european, performanță mai slabă cu 7 sutimi decât recordul mondial

David Popovici a reușit să câștige o nouă medalie de aur la Campionatul European. Românul s-a impus în proba de 200 de metri liber, care a avut loc la Roma.

Popovici a câștigat finala la 200 de metri liber, după ce în urmă cu câteva zile devenise cel mai rapid înotător din lume la proba de 100 de metri liber. Sportivul nostru și-a lăsat adversarii în spate și a scos timpul 1:42.97, la trei secunde în faţa următorului clasat. De asemenea, el a scos un nou record mondial la juniori. Cei de la swimswam.com l-au poreclit pe David Popovici ”Racheta Românească”.

”David Popovici din România a fost de neoprit la aceste Campionate Europene. Tânărul în vârstă de 17 ani a stabilit deja un nou record mondial la 100 m liber masculin, luând aurul cu un timp istoric: 46.86. Acum, „Racheta Românească” și-a zdrobit cel mai bun timp din carieră la 200 metri liber, reușind un 1:42:97 secunde. Nu doar că a luat aurul european, dar a stabilit și un nou record mondial al juniorilor, care îi aparținea tot lui, după 1:43:21 la Mondialele de la Budapesta.

Popovici intrase deja pe lista celor mai buni oameni la 200 de metri liber prin recordul său anterior, dar acum l-a depășit pe Yannick Agnel pentru a deveni al treilea cel mai rapid om din istorie la acest eveniment. Din punct de vedere al performanțelor, Popovici se află la doar 0,01 față de legenda americană Michael Phelps, iar cursa sa din această seară este a 4-a cea mai rapidă din toate timpurile”, au notat cei de la swimswam.com.