Portarul exclus de la Campionatul Mondial își critică antrenorul: „Nu am avut voie să intru pe teren”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 29 noiembrie 2022, ora 18:13,
Andre Onana și Rigobert Song
Andre Onana și Rigobert Song

Portarul camerunez Andre Onana a avut o primă reacţie după ce a fost exclus din lot, deși Campionatul Mondial din Qatar este în plină desfășurare.

Exclus de la CM, portarul Andre Onana spune doar ce-i convine: „Nu am avut voie să intru pe teren

Jucătorul legitimat la Inter Milano a fost trimis acasă de selecționerul Rigobert Song, în ziua meciului cu Serbia, încheiat 3-3.

Tehnicianul i-a reproşat felul în care apără, cerându-i să aibă un stil de joc mai „tradiţional”, dar Onana nu a vrut să se conformeze. Titular cu Serbia a fost Devis Epassy.

Vreau să-mi exprim afecţiunea pentru ţara mea şi pentru echipa naţională. Ieri nu am avut voie să intru pe teren să ajut Camerun, aşa cum vreau mereu, să îndeplinesc obiectivele echipei.

M-am comportat mereu într-un mod în care am vrut să împing echipa spre succes într-o manieră bună.

Am dat din coate să găsesc soluţii în diferite situaţii pe care orice fotbalist le confruntă, dar aici nu au fost date curs de către cealaltă parte. Unele momente nu le poţi asimila cu altele.

În fine, voi respecta mereu deciziile oamenilor de sus care vor să urmărească succesul ţării noastre şi al echipei naţionale.

Vreau să-mi ofer toată puterea colegilor mei, pentru că noi am demonstrat că putem ajunge foarte sus în această competiţie.

Valorile pe care le promovez ca persoană şi ca jucător sunt cele prin care mă identific şi cele pe care mi le-a oferit familia mea încă de când eram copil.

Să reprezint Camerun a fost mereu un privilegiu. Naţiunea va fi prima pentru totdeauna. Mulţumesc!”, a fost mesajul lui portarului de 26 de ani pe contul perdonal de twitter.

camerunAndre Onanacampionatul mondial 2022